Tusinder demonstrerer mod racisme i Tyskland

Tyskland står for åbenhed og humanisme, siger arrangør bag protest mod angreb på asylcentre og racisme

Tusinder af mennesker dannede søndag kæder i flere byer i Tyskland i protest mod racisme og for at vise deres opbakning til menneskerettighederne.

Demonstrationen - "Hånd i hånd mod racisme" - blev arrangeret, efter Tyskland har oplevet en stigning i antallet af hadforbrydelser mod flygtninge og migranter, der er kommet til landet.

Antallet af angreb mod asylcentre i Tyskland er femdoblet i 2015 i forhold til året inden. Fremmedhadet er steget i takt med, at der i løbet af hele 2015 kom 1,1 millioner migranter og flygtninge til Tyskland.

Arrangørerne bag søndagens manifestationer vurderer, at mindst 20.000 mennesker i alt deltog i protesterne i Berlin, Hamburg, München, Leipzig og Bochum, mens tysk politi sætter tallet til omkring 10.000 sammenlagt i de fem byer.

Reiner Hoffmann, der er leder af fagforeningen DGB, siger at det store fremmøde viser, at mange tyskere stadig mener, at migranter og flygtninge skal bydes velkommen til landet.

- Det store flertal i Tyskland repræsenterer åbenhed og humanisme, ikke trist racisme, siger Hoffmann.

Fagforeningen havde arrangeret demonstrationen sammen med Amnesty International, støttegruppen Pro Asyl samt en række kristne og muslimske organisationer.

26 kommentarer
Vis kommentarer