Tusindvis af danskere har undsluppet boligskat

I op til ti år har en fejl i SKAT betydet, at 1200 boligejere ikke er opkrævet boligskat. Desuden er op mod 1000 boligejere ikke opkrævet grundskyld

Ejere af cirka 1200 ejendomme er ikke blevet opkrævet boligskat på grund af en fejl i SKAT i op til ti år, skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Samtidig oplyser styrelsen til Ekstra Bladet, at op mod 1000 boligejere heller ikke er blevet opkrævet grundskyld

Vurderingsstyrelsen har endnu ikke overblik over, hvor stort et beløb der er tale om.

Hakon Iversen, direktør i Vurderingsstyrelsen, skyder skylden på det gamle system.

'Det er tale om meget beklagelig ældre fejl i det gamle vurderingssystem, og det understreger behovet for at få et nyt system, der giver boligejerne mere retvisende og gennemskuelige ejendomsvurderinger. I forhold til den konkrete problemstilling er vi efter juridiske afklaringer sammen med Skattestyrelsen i fuld gang med oprydningsarbejdet, ligesom vi etablerer yderligere kontrolmekanismer, der skal forhindre lignende fejl i at opstå', siger han i pressemeddelelsen.

Hakon Iversen understreger, at fejlen for de berørte naturligvis rettes, ligesom de pågældende boligejere bliver kontaktet af Vurderingsstyrelsen.

I et brev til Skatteudvalget skriver skatteminister Karsten Lauritzen (V), at han har bedt styrelsen om at få rettet fejlen.

226 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere