Annonce:
Annonce:

Tusindvis vil have penge tilbage fra DR: Server bliver bombarderet

Det vælter ind med tilmeldinger til den gruppe, der kræver penge tilbage fra DR. Til sidst gav serveren op

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Samfund

- Mens vi to snakker sammen, så får vi mellem 50-80 tilmeldinger i minuttet. Der er fuld knald på.

Sådan lyder status fra advokat Peter Lunau Larsen fra advokatfirmaet DLA Piper, der i øjeblikket fører en sag mod DR på vegne af tusindvis af danskere.

Omkring klokken 13.00 nærmede Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage 150.000 tilmeldinger, og til sidst måtte serveren give op.

- I løbet af formiddagen havde vi nogle serverproblemer, men dem har vi arbejdet hårdt på at få løst. Nu skulle der være hul igennem. Vi løber dog stadig meget stærkt, selv om den nye server skulle være 25 gange større end den gamle, siger Peter Lunau Larsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Sagen drejer sig om, hvorvidt DR har overtrådt reglerne ved at kræve moms af licensen. Hvis domstolene giver de mange danskere medhold, så kan man få penge tilbage, hvis man er med i søgsmålet.

Helt konkret drejer det sig om momsbetalinger for de seneste ti år på lige knap 500 kroner om året pr. hustand. Dermed har du krav på 4703 kroner, hvis du har betalt licens i alle ti år.

Kæmpe sag
Advokaten i spidsen for gruppesøgsmålet satser på, at de måske når 200.000 tilmeldinger i løbet af onsdag. Men han håber på endnu flere.

- Der er potentielt 2,3 millioner danskere, der stadig ikke er kommet med, fordi de ikke når tidsfristen. Derfor forsøger vi at få en ny fristforlængelse i retten, så alle har mulighed for at komme med, hvis de har lyst, siger Peter Lunau Larsen til Ekstra Bladet.

Det første skridt er, at retten skal tage stilling til, om hvorvidt det har været ulovligt at indkræve moms af licensen.

Annonce:

- Når der er taget stilling til det, så starter arbejdet med at finde ud af, hvor mange år vi kan gå tilbage, og så kan vi regne på, hvor mange penge, det drejer sig om. Men der kommer nok til at gå tre-fire år, før vi har et svar, siger Peter Lunau Larsen til Ekstra Bladet.

Det er foreningen 'Kræv Licensmoms Tilbage', der har sat hele moms-balladen i gang, som følge af at flere eksperter mente, at det kunne være ulovligt.

Desuden har en dom fra Tjekkiet været afgørende.

- Hvis vi lægger til grund, at den danske licensopkrævning svarer til den tjekkiske – og det synes jeg, der er god grund til – så kan der ikke opkræves moms af licensen, og dermed er den også uretmæssigt opkrævet, har professor i momsret på Aarhus Universitet Dennis Ramsdahl Jensen tidligere sagt til finans.dk

Nu er det sidste chance for at kræve penge tilbage fra DR

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: