TV: Aarhusiansk isbjerg går verden rundt

Boligkomplekset Isbjerget på Aarhus Ø nomineret til fornem pris

Se Isbjerget i drone-perspektiv. (Video: Cebra Architects)

Det aarhusianske boligbyggeri Isbjerget er blevet nomineret til årets boligbyggeri af ansete Arch Daily, der beskæftiger sig med arkitektur.

I alt er 3000 projekter er blevet kigget efter i sømmene af sidens brugere, hvorefter der er blevet udvalgt fem finalister i 14 kategorier.

I kategorien 'Boligbyggeri' er Isbjerget oppe imod Parkrand (Holland), One Central Park (Australien), Vitacon Itaim (Brasilien) og DM2 (Portugal).

Bilisterne kører ind i et mørkt hul, mens Hamborgs borgere kan se frem til flere grønne områder, når A7 overdækkes. (PR foto) Samfund Den tyske Autobahn bliver endnu kedeligere

I 2014-udgaven af konkurrencen deltog over 60.000 brugere i afstemningerne. Hjemmesiden Arch Daily har syv millioner besøgende om måneden og to millioner fans på Facebook.

Finalisterne blev for nyligt også delt af Huffington Posts livsstilsside, som når ud til knap 500.000 Facebook-brugere. Og det endda med et billede af Isbjerget som det bærende.

Isbjerget af en del af de bynære havnearealer kaldet Aarhus Ø, som lige nu er under udvikling. Boligkomplekset stod færdig i 2013 og rummer 210 lejligheder på mellem 50 og 200 kvadratmeter.

Byggeriet er tegnet af et konsortium bestående af de to danske arkitektfirmaer Cobra og JDS Architects samt hollandske search og franske Louis Paillard.

I 2013 vandt Isbjerget prisen som verdens bedste boligbyggeri på den franske ejendomsmesse Mipim.

Den nye gangbro over Køge Bugt Motorvejen skal stå færdig i 2018. (Foto: Cobe, Dissing+Weitling og Cowi) Samfund 85.000 bilister får ny udsigt

Men Isbjerget er faktisk ikke det eneste danske islæt i Arch Dailys 'Building of the Year'-konkurrence.

Børnehaven Forfatterhuset i 'De Gamles By' på indre Nørrebro er blevet nomineret til årets 'Uddannelses-arkitektur', mens StreetDome i Haderslev er nomineret til årets 'Sports-arkitektur.

Også Rambøll er blevet nomineret. Det er i kategorien 'Offenlig arkitektur' for sin andel i udvidelsen af Pulkovo lufthavn ved Skt. Petersborg.

Børnehaven Forfatterhuset åbnede i 2012 i 'De gamles by' i København. (Foto: Cobe)
Børnehaven Forfatterhuset åbnede i 2012 i 'De gamles by' i København. (Foto: Cobe)

Skaterparken StreetDome på havnefronten i Haderslev åbnede i efteråret 2014. (Foto: Streetdome.dk)
Skaterparken StreetDome på havnefronten i Haderslev åbnede i efteråret 2014. (Foto: Streetdome.dk)

Der kan stemmes på archdaily.com frem til 4. februar.

Se flere videoer på Cebra Architects Youtube-side.

0 kommentarer
Vis kommentarer