TV: Afgørelsens time for Margit

Skæbnemøde i dag

Den stærkt underbetalte landbrugsmedhjælper mødes lige nu med Krifa, der ikke har udbetalt hende en krone, siden hun blev arbejdsløs

Hun blev via Ekstra Bladets omtale af sagen landskendt som 'bondepigen' fra Vestbjerg mellem Aalborg og Brønderslev, der i årevis havde været stærkt underbetalt landbrugsmedhjælper på en gård i Nordjylland.

59-årige Margit Christensen er indkaldt til møde hos Krifa på torsdag klokken 10. Her håber den nu fyrede og stærkt underbetalte landbrugsmedhjælper, at hun alligevel kan blive berettiget til at få dagpenge. Det har hun hidtil ikke været, fordi hun fik for lidt i løn. (Foto: René Schütze) Samfund Lys forude for Margit

Da Margit Christensens arbejdsgiver, gårdejer Jens Esp Sørensen, døde sidste forår, blev hun kort efter arbejdsløs, men i den tro, at hun kunne få dagpenge igennem sit 16 år lange medlemsskab af Krifa.

Det var dog ikke tilfældet, Krifa kunne ikke udbetale dagpenge, fordi Margit Christensen med sine knap 98.000 i årsløn i 2013 havde fået for lidt i løn til, at fagforeningen måtte udbetale dagpenge fra den a-kasse, som den 59-årigs kvinde ellers har bidraget rigeligt til.

- Jeg håber, jeg kommer herfra med nogen penge. Og i hvert fald mere, end jeg har nu, sagde Margit Christensen til Ekstra Bladet umiddelbart inden mødet, som nu er i gang. 

Krifa-formand Søren Fibiger Olesen deltager også i mødet, hvor jurister fra Krifa skal skitsere perspektiverne for Margit Christensen, der har følgeskab af den ene af sine to storesøstre.

- Vi har ikke kunnet agere anderledes, idet vi blot har fulgt og administreret statens regler. Men det er klart, at vi med vores nye kendskab til sagen vil gøre alt, hvad der er muligt for at kompensere Margit, siger Søren Fibiger Olesen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det afgørende, om bobestyrer og advokat Søren Tyge Sørensen er villig til at udbetale penge fra afdøde gårdejer Jens Esp Sørensens bo til Margit Christensen. Søren Tyge Sørensen er også søn af Jens Esp Sørensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer