TV: CNN's dommedagsvideo lækket

Se videoen, som CNN angiveligt planlægger at vise ved Jordens undergang

En tidligere CNN-praktikant har lækket et bånd, som han påstår indeholder en 'aldrig før set video, som den sidst levende CNN-ansatte skal afspille', hvis Jorden går under. Det skriver engelske Telegraph.

Michael Ballaban, som var praktikant hos tv-stationen i 2009, siger at han fandt videoen i CNN's arkiv under navnet TURNER DOOMSDAY VIDEO, efter han modtog et tip om videoen fra en unavngiven professor på sit universitet. Professoren er også tidligere CNN-ansat, og kendte angiveligt til båndet.

'Vi sender indtil verdens undergang'
For mange kommer lækket ikke som noget større chok, da der længe har været spekuleret i videoens eksistens.

Videoen viser et militærorkester, som spiller 'Nærmere dig Gud' - sangen som, ifølge rygterne, var den sidste orkestret på Titanic spillede, mens skibet gik ned.

I forbindelse med CNN's lancering i 1980 sagde 24 timers-kanalens grundlægger, Ted Turner, at 'vi går i luften 1. juni, og bliver ved med at sende indtil verdens ende. Når den tid kommer, så dækker vi det, spiller 'Nærmere dig Gud', og lukker ned.'

Michael Ballaban har vedlagt flere beviser, som skulle verificere videoens autencitet.

Blandt dem er et screendump af filen, hvor der med rødt står 'Restriktion: Må først frigives, når verdens undergang er bekræftet'.

Desuden påpeger Michael Ballaban at videoen er i 4:3-format, som var standarden i 80'erne, i modsætning til i dag, hvor 16:9-format er standarden.

Ted Turner, som siden har trukket sig fra mediebranchen, har endnu ikke bekræftet om båndet er ægte eller ej.

0 kommentarer
Vis kommentarer