TV: Derfor elsker kinesere Danmark

2014 blev igen et glimrende år for dansk turisme

Se hvordan det gik for sig, da Ekstra Bladet i sommer tog en kinesisktalende dansker med på strøget og fandt kinesere til interview. (Video: Anders Ravn)
Følg Samfund

Se Ekstra Bladet TV lede efter kinesere på Strøget, og find ud af, hvorfor de elsker Danmark i klippet herover:

Det går fremad i dansk turisme. Fremgangen skyldes, at danskerne har holdt mere ferie i hjemlandet, men den positive udvikling er først og fremmest båret af flere udenlandske gæster.

Mens de danske overnatninger steg med 3,5 procent, overnattede udlændinge 7,5 procent mere på danske hoteller, i danske feriehuse, feriecentre og på de danske campingpladser m.v. end i 2013.Vil ikke tages i røven: Grækere bremser all-inclusive ferier

Fremgangen i antallet af udenlandske overnatninger gælder alle de store markeder som Tyskland, Sverige, Norge, Holland, Storbritannien og USA.

Men såvel finske som russiske, kinesiske og japanske turister svigtede Danmark i 2014 sammenholdt med året før.- Rejselysten er større end nogensinde, og den bliver bare ved med at vokse. I Danmark kunne vi få gang i væksten og jobskabelsen, hvis vi satsede endnu mere på at styrke turisterhvervet. Selv om vi har haft flot fremgang i 2014, er potentialet langt fra udnyttet fuldt ud. Flere af vores nabolande har satset langt mere målrettet på at udvikle turisterhvervets potentiale, og de har haft flotte vækstkurver gennem en årrække, siger formanden for HORESTA, Jens Zimmer Christensen.

TV: Så lidt ved turisterne om Danmark

Sammen med feriehusene var de danske hoteller blandt de overnatningsformer, som klarede sig bedst i 2014. Med en fremgang på 6,9 procent i forhold til 2013, kom erhvervet op over 13 millioner overnatninger og satte dermed rekord.

Også i hotelerhvervet var fremgangen primært båret af udenlandske turister (+7,7 procent).Alle fem regioner i landet har haft flere hotelovernatninger i 2014 end i 2013. Fremgangen var dog særlig stor i Region Hovedstaden, der havde et plus på 8,4 procent.


Ekstra Bladet var også på gaden i sommer for at høre, hvad turisterne ved om Danmark. Den video kan du se herover.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.