TV: Det betyder klippene i huen

Snart vrimler det med glade studenter på gaden. Men ved du, hvad hakket i huens skygge betyder? Det kan to nyudklækkede studiner gøre dig klogere på her

Et lyn i svedremmen, et hak i skyggen eller et omvendt kors.

I løbet af studenterugerne kommer huerne til at se mere og mere forskellige ud.

Det skyldes de mange regler, der er, omkring klip i huen. Der findes nemlig både regler for, hvem der skal drikke, hvad man skal gøre, hvis man har set en solopgang, hvad der sker, hvis kæresten slår op, og hvad der skal stå inde i huen.

nationen Gavebod: I dag får man jo 12 for at møde til tiden

Selvom C.L. Seifert, der producerer de fleste studenterhuer, har skrevet en guide i huen, så kan det stadig være lidt svært at finde rundt i alle reglerne.

Så til at hjælpe os har Ekstra Bladet allieret sig med Yasmin Confino og Freja Fokdal. De er begge to 18 år gamle, og blev begge studenter onsdag fra Niels Brock Handelsgymnasium.

Med henholdsvis et 10-tal og et 12-tal i huen er pigerne for alvor klar til at træde ind i den festlige studenteruge, og de har selvfølgelig helt styr på reglementet. Faktisk har de allerede fået deres første trekant i svedremmen.

De to HTX-veninder Camilla (til venstre) og Nanna bliver tirsdag begge to studenter med gennemsnit over 12. (PRIVATFOTO) Samfund Dobbelt op: Nu bliver Nanna og Camilla superstudenter

- Vi så solopgangen i nat, så vi har fået vores første. Men der skal da helt sikkert tilføjes et par stykker mere undervejs, siger de to veninder.

I klippet over artiklen kan du høre pigernes guide til studenterugens regler!

Se mere video på Localeyes.dk

På Gribskov Gymnasium blev der onsdag aften festet på opsigtsvækkende vis. Veteranbiler og halvnøgne studenter ankom til gallafesten (video: Local Eyes)

26 kommentarer
Vis kommentarer