TV: Er det en UFO forklædt som sky?

Amerikansk mand filmer mærkelig, UFO-lignende sky på himlen. Men er optagelsen ægte eller ej?

Amerikanske Hector Garcia har delt en meget mystisk video, som han selv hævder viser en UFO, med det store internet.

Her har den fået UFO-tilhængere og -modstandere samt andre internetkrigere til at kaste sig ud i en heftig debat om optagelsens ægthed.

Ifølge Hector Garcia kiggede han ud af vinduet, da han fik øje på en underligt udseende sky med blinkende lys, som svævede lige foran ham. Derfor fandt han hurtigt telefonen frem og begyndte at optage den mærkelige sky, der bestemt ikke bevæger sig som en sky plejer at gøre.

Se optagelsen over artiklen.

Videoens ægthed bliver nu diskuteret heftigt online. UFO-tilhængere ser den som tæt på det endegyldige bevis på UFOers eksistens, hvorimod skeptikere hævder at Hector Garcia har filmet en stor gennemsigtig plastikpose, bobler fra en nærliggende sæbefabrik, eller at der slet og ret er tale om computermanipulation i optagelsen.

UFO-ekspert: Tjaaah...
Heller ikke forfatteren til UFO Investigator's Manual, Nigel Watson har et brugbart bud på hvad det er Hector Garcia filmede ud af sit vindue.

Watson beskriver sig selv som en 'optimistisk skeptiker' når det angår besøg fra rummet, men han er på ingen måder overbevist om at det er UFO i videoen.

- Jeg har set mange UFO-videoer, og de ser enten for gode ud til at være sande, eller også viser de objekter så langt væk og ude af fokus, at man ikke kan sige hvad det er, udtaler forfatteren ifølge engelske Metro.

- I det her tilfælde ligner det ikke meget til at starte med, men så begynder 'skyen' at bevæge sig nedad, og det ser godt nok mærkeligt ud. Det kan være godt udført CGI (computereffekter, red.), eller det kan være et vejrfænomen, lyder det.

Se flere UFO-optagelser fra forskellige steder i verden herunder:


Disse optagelser stammer fra Peru, hvor en flok reportere så en UFO på himlen.


Under en baseballkamp i USA fløj der pludselig en UFO over stadion.


Her er det en UFO filmet i luftrummet over Iran.

82 kommentarer
Vis kommentarer