TV: Er du forvirret over regnskabet? - sådan læser du nemt årsopgørelsen

Det kan være en større opgave at finde hoved og hale i årsopgørelsen fra SKAT. Derfor har vi fået en skatteekspert til at forklare os, hvordan man nemt og hurtigt læser sin årsopgørelse

Her kan du se, hvordan du nemt læser årsopgørelsen

Fra mandag var det officielt muligt at logge ind på SKAT's hjemmeside og se sin årsopgørelse. Men allerede fra fredag kunne du tyvstarte processen - hvis altså din tålmodighed er til det.

Sådan undgår du ventetid til SKAT's hjemmeside

Allerede fra lørdag morgen var mange tusinde nemlig i kø om at komme frem til deres årsopgørelse.

Det er nok meget smart at sætte kaffen over, inden du sætter du i køen. Samfund - 7. mar. 2015 - kl. 11:36 Danmark går skatte-amok: Over 100.000 venter i kø

Årsopgørelsen er et stykke papir med en masse tal, men for de fleste er det vigtigste nok bare at vide, om man har betalt for meget eller for lidt i SKAT.

De fleste får sig formentlig en overraskelse - enten på den gode eller på den dårlige måde.

- Jeg tror ikke, der er nogle, der lige rammer nullet, siger Søren Bech, der er skatteekspert og partner hos revisionsfirmaet PWC.

Men hvordan finder man så ud af på en nem og hurtig måde, om man hører til den ene eller den anden gruppe?

Det kan for mange være rigtig svært, da der ofte står flere end et tal på papiret, og det generelt er svært at finde en sammenhæng mellem alle tallene.

Og så er det, de fleste giver op, fordi de alligevel ikke kan overskue regnskabet.

Hører du til en af dem, der ikke er helt klar over, hvad du skal lægge vægt på i din årsopgørelse, så bliv guidet igennem af eksperten i klippet ovenfor

Hjemmeside ude af drift

SKAT's hjemmeside har glødet hele dagen, fordi folk er ivrige efter dommen.

Fra tidligt i morges var der utallige i kø på hjemmesiden, men her meldte SKAT, at det hele egentlig gled smertefrit.

- Alt kører efter planen. Der vil være kø i dag, søndag og mandag. Bare fordi vi har meldt os klar, betyder det ikke, at over fire millioner danskere kan komme ind på to sekunder. Men vi har teknik, der virker, og supporterer klar på telefonen fra mandag morgen, så alt kører efter planen, sagde IT-direktør Jan Topp tildigere lørdag til Ekstra Bladet.

SKAT regner nemlig med, at mere end 4,4 millioner danskere skal ledes gennem SKATs hjemmesider i disse dage, og det betegnes som en af de største årlige IT-begivenheder.

Sidst på eftermiddagen lørdag var den befærdede hjemmeside pludselig ude af drift. SKAT beroligede dog med, at der ikke var grund til panik, da der var styr på sagerne.

- Det, der sker er, at vi fra kl. 17 satte mere fysisk power på, satte flere servere ind og eksperimenterede med grafikken. Det har givet nogle udslag i forhold til køen, og vi har også med vilje sat antallet af brugere ned til 100-200 i minuttet, fortæller Jan Topp Rasmussen.

Sådan ser det lige nu ud, hvis du prøver at tilgå din årsopgørelse.  (Foto: Screenshot) Samfund - 7. mar. 2015 - kl. 18:12 Efter 'ude af drift': SKAT åbner igen for brugerne

Samfund - 7. mar. 2015 - kl. 16:17 Skat advarer: Pas på falske skattemails

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere