TV: Fri hash, flere finanser og freakfest på Fyn

Der var liv og glade, alvorlige diskussioner og plads til alle, da Rådet for Socialt Udsatte indbød til endags-festivalen Brugernes Bazar 2015 i Odense

Se hvordan det gik for sig, da landets socialt udsatte samledes i Kongens Have i Odense til Brugernes Bazar 2015. (Video og redigering: Mårten C. S. Damgaard)

Alle fra Hr. og Fru Danmark til landevejsriddere og folketingspolitikere samledes i Kongens Have i Odense, da organisationer for socialt udsatte fra hele landet onsdag den 26. august for tolvte gang mødtes til det årlige event Brugernes Bazar.

Se også: Fri hash er turist-trækplaster

Efter formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, sammen med rådmand i Odense Kommune Steen Møller og formand Steen Rosenquist fra hjemløseorganisationen SAND havde budt velkommen, bød programmet på både korsang, debatmøder, styltegang og generel fest.

Temaet for årets udgave af bazaren var 'Invester i socialt udsatte' og debatten gik derfor i høj grad på, hvordan man skaber bedre økonomiske muligheder for arbejdsløse, misbrugere, hjemløse og psykisk syge.

- Det er meget svært at forstå, at når rige mennesker og erhvervsfolk skal klare sig bedre, giver man dem skattelettelser, mens man skærer i pengene, når man vil have udsatte og arbejdsløse til det, lagde Enhedslistens Pernille Skipper fra land i debatten, hvor også Liselotte Blixt fra Dansk Folkeparti deltog.

Begge politikere understregede, at manglende politisk vilje besværliggør kampen for forbedrede forhold for socialt udsatte.

Se også: Fri narko forhindrer HIV og overdoser

Blandt bazarens gæster bød også landevejsridderen Sidevogn ind.

- Det største problem er, at hverken kommunalpolitikere, socialrådgivere eller dem i Tinget laver nok. De kommer her og snakker og snakker, men hvad sker der?

Selv om bølgerne gik højt indimellem, forløb både dagen og debatten i god ro og orden.

Blandt det store opbud af hjemløse-avisen Hus Forbis sælgere argumenterede Lille-John hårdt for en komplet statskontrolleret legalisering af hash og hårdere stoffer, hvis man vil tilgodese de udsatte og have flere penge til omkostningerne i den forbindelse.

- Hvis staten nu bare legaliserede hash og stoffer, så ville de tjene masser af penge til både os og flygtningene, der kommer hertil, i stedet for hele tiden at snakke om at spare, forklarede han til stort bifald blandt de tilhørende.

Se også: Fri hash nu

Men udover debatten med folketingspolitikerne var der i den grad også tid til fest og ballade i parken i Odense.

Den Syngende Kok med band og Hjemløsekoret optrådte til stor glæde for en stadigt voksende flok på dansearealet foran scenen.

Og imens snakken gik i organisationernes forskellige stande og gratis varm frokost blev delt ud, lagde spredte hash-skyer sig over parken, folkene og de medfølgende hunde, inden bazaren lukkede ned for i år med et ønske om gensyn til næste år.

18 kommentarer
Vis kommentarer