TV: Genialt tiltag øger trafiksikkerheden

Sydkoreanske Samsung er på vej med ny teknologi, der kan gøre det mere sikkert at overhale lastbiler

For den sydkoreanske teknologi-gigant Samsung er det ikke længere nok bare at stå for underholdningen. Nu vil virksomheden også til at redde liv - i trafikken.

Virksomheden er blevet inspireret af Argentina, som er et af de lande i verden, hvor flest dør i trafikulykker: Cirka en i timen. De fleste af de ulykker sker på to-sporede landeveje under overhalinger.

Jernbanebroen hen over Vallensbækgrenen bliver 512 meter lang. Broen vil bestå af 19 broelementer i stål, som er seks meter brede. Det største element er over 39 meter langt og vejer i omegnen af 250 ton. Der skal bruges 3600 ton stål til konstruktionen, mens der til støbning af over- og underbygning skal bruges 8639 m3 beton, oplyser BaneDanmark. (Foto: BaneDanmark) Samfund Bro-byggeri lukker motorvej

Samsungs løsning på netop det problem er den såkaldte 'Safety Truck', hvor lastbiler monteres med trådløse kameraer foran, som filmer trafikken på vejen. Optagelserne bliver vist direkte på fire skærme, som monteres bag på lastbilen. Dermed kan bagvedkørende biler se på lastbilens bagende, om der er fri bane på vejen til en overhaling af lastbilen.

Vejdirektoratet, politiet og 12 kommuner håber, at køerne ved trafikuheld på motorvejene kan mindskes med nye omkørselsruter. (Foto fra vejdirektoratet.dk) Samfund Slut med lange køer ved trafikuheld

- Dette giver bilister muligheden for at have et bedre overblik, når de skal beslutte sig for, om en overhaling kan gennemføres sikkert. En anden fordel ved 'Safety Truck' er, at den kan reducere risikoen for ulykker forårsaget af pludselige opbremsninger, eller dyr som krydser vejen, skriver Samsung.

Samsung har via en bygget prototype fået bekræftet, at teknologien virker. Virksomheden vil nu forsøge at få tildelt de nødvendige tilladelser, så teknologien kan komme ud på de argentinske veje.

Den nye gangbro over Køge Bugt Motorvejen skal stå færdig i 2018. (Foto: Cobe, Dissing+Weitling og Cowi) Samfund 85.000 bilister får ny udsigt

10 kommentarer
Vis kommentarer