TV: Halvdelen af landets gymnasier har nedlagt undervisningen

Se tv fra demonstration herunder: På 88 gymnasier har eleverne nedlagt undervisningen, så de kan deltage i demonstrationer mod besparelserne på uddannelsesområdet

På flere af landets gymnasier blev torsdagens skoledag indledt med stormøder.

På mødet tog eleverne stilling til, om de skulle nedlægge undervisningen, og i stedet deltage i demonstrationen mod regeringens kommende besparelser på uddannelsesområdet.

På 88 af landets 168 gymnasier valgte eleverne, at deres skoledag ikke skal bruges i et klasseværelse med dansk litteratur og geometri, men ude på barrikaderne i København eller Aarhus.

Omkring 20.000 forventes at deltage i demonstrationerne.

Se også: 20.000 studerende demonstrerer: Derfor er vi sure

Eleverne skal stå for undervisningen

Selv om eleverne har nedlagt undervisningen, betyder det ikke at gymnasierne kommer til at stå tomme hele dagen.

Flere gymnasier har ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning valgt at lade eleverne stå for undervisningen.

- Der er planlagt et spændende program på skolerne, hvor tidligere elever afholder lektiecaféer, der er workshops og oplæg om regeringens nedskæringer samt maling af bannere som forberedelse til de store demonstrationer” skriver Uddannelsesalliancens talsperson, Veronika Schultz,som også er forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, i en mail til Ekstra Bladet.

Vejdirektoratet advarede torsdag morgen trafikanterne om det kommende trafikkaos i indre København (Foto: Thomas Harder) Samfund - 29. okt. 2015 - kl. 14:47 Politiet forventer: Demonstranter vil blokere trafikken

Læreren var den eneste der var mødt op til undervisningen på Tårnby Gymnasium. (Foto: Alberte Barratt)
Læreren var den eneste der var mødt op til undervisningen på Tårnby Gymnasium. (Foto: Alberte Barratt)
 

Undervisningen fortsætter

På Aabenraa gymnasium valgte eleverne at dagens demonstration ikke skulle forhindre at de elever der havde lyst, stadig kunne deltage i den almindelige undervisning.

- Elevrådet holdt stormøde i formiddags, hvor de fortalte om, hvad nedskæringer får af konsekvenser for vores gymnasium. De opfordrede de andre elever til at tage med til demonstrationen i Aarhus, men de valgte ikke at stemme om, om undervisningen skulle nedlægges. Det er jo ikke undervisningen de er utilfredse med, det er besparelserne, siger rektor Lone Mailandt-Poulsen til Ekstra Bladet.

Demonstrationerne starter i både Aarhus og København kl. 16.00 og fortsætter til kl. 18.

Uddannelsesalliancen, som arrangerer begge demonstrationer, har arrangeret bustransport, så elever der bor langt fra Aarhus og København får mulighed for at deltage i demonstrationerne.

1 af 2 På Tårnby Gymnasium opfordrede elevrådet eleverne til at nedlægge undervisningen (Foto: Alberte Barratt)
2 af 2 
59 kommentarer
Vis kommentarer