TV: Hanne tvunget i praktik på trods af smerter

På trods af mange smerter og et langt sygdomsforløb, blev Hanne Frederiksen tvunget i erhvervspraktik. Hendes forløb var dog heller ikke som de fleste. SE HVORFOR I KLIPPET

Her fortæller Hanne Frederiksen om sit smertefulde praktikforløb. OBS: Hanne er ikke invalidepensionist, som der tidligere har været nævnt. (Foto: Kristian Hansen)

Hanne Frederiksen har fået at vide af et utal af læger, at hun ikke kan arbejde.

Alligevel sendte Københavns Kommune Hanne Frederiksen i erhvervspraktik i 13 uger.

De mange smerter gør Hanne Frederiksens hverdag hård, og hun tilbringer det meste af døgnets timer liggende.

- De ansatte var søde og hjælpsomme. Men de syntes jo, det var mærkeligt, at de skulle have en ud, der var så syg, at hun skulle have en seng med, har Hanne Frederiksen tidligere sagt til Avisen.dk.

Avisen.dk har over sommeren skrevet om denne tendens. Og Hanne Frederiksen er langt fra alene.

- Sagerne er spredt rundt i landet, så der er ikke kun tale om praksis i enkelte kommuner, fortæller Ricky Magnussen, der er Hanne Frederiksens private socialrådgiver.

SE HANNE FORTÆLLE OM SIN PRAKTIK I KLIPPET OVEN FOR

Københavns Kommune kan ikke udtale sig om denne konkrete sag, men Inger Suppli, der er kontorchef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen fortæller i et skriftligt svar til Avisen.dk:

- Helt generelt er reglerne i dag sådan, at hvis en borger har begrænsninger i sin arbejdsevne, er kommunerne i udgangspunktet forpligtiget til at foretage en konkret vurdering af borgerens arbejdsevne for at sikre borgeren den rette indsats og støtte mod arbejdsmarkedet. Det betyder, at kommunen også vurderer, om borgeren eventuelt er berettiget til revalidering, ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.

Se også: Kronisk syge Hanne i sengepraktik: 'Det er uværdigt'

37 kommentarer
Vis kommentarer