TV: Her går løve til angreb på løvetæmmer

Ti år efter at hendes mand blev dræbt af en løve i manegen bliver kvindelig løvetæmmer selv overfaldet af et af rovdyrene

Her kan du se den chokerende video, hvor løven går til angreb på løvetæmmeren

Siden 1962 har det ikke været tilladt med rovdyr i danske cirkus, men rundt om i verden kan man fortsat opleve blandt andet løver og tigre optræde i maneger.

Til forargelser for dyrevelfærdsorganisationer og til en vis fare for dyretæmmerne.

Senest understreget i Egypten i torsdags, hvor en optræden med løver pludselig udviklede sig dramatisk og på et splitsekund sendte chokbølger gennem publikum.

(Arkivfoto: Polfoto/Jacob Ehrbahn) Samfund Løver angriber zoo-gæst i Barcelona

Den kvindelige løvetæmmer Faten El-Helw er godt i gang med sit show, da en af løverne pludselig forlader sin plads og går til angreb på hende. Løven når at sætte tænderne i hendes skulder inden hendes assistent kommer hende til hjælp og får løven væk. Hun hjælpes ud af manegen, mens cirkusfolk får gennet løverne ud via en separat udgang.

Ifølge Ahram Online blev hun bragt på hospitalet, hvor der også blevet konstateret et mindre brud på hendes bækken. Hun blev udskrevet efter et par dages indlæggelse.

Faten El-Helw er ingen novice ud i løver. Hendes familie har arbejdet med de store katte i cirkus-sammenhæng siden Mohamed Ali El-Helw grundlagde familiens første cirkus i 1889. I starten af 1950'erne blev det udvidet med endnu et cirkus, der senere blev nationaliseret.

Tidligere cirkusløve, der mangler et øje, restituerer i et midlertidigt hjem i en zoo i Lima. Løven er en af 30 cirkusløver, der er på vej mod en fredelig pensionisttilværelse i USA. (Foto: AP) Samfund Mishandlede løver reddet fra cirkus

Hen over årene har der været flere episoder, hvor de store rovdyr har overfaldet medlemmer af El-Helw-familien. Også med dødelig udgang. Faten El-Helw mistede sin mand, Ibrahim, i 2004, da han, der også var løvetæmmer, blev overfaldet af en af løverne.

En af familiens mest berømte løvetæmmere, Mohamed El-Helw, blev dræbt, da han forsøgte at lægge sig imellem to løver, der havde set sig arrige på hinanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer