TV: Her sprænges skorstenen

Klokken 23:45 sprang Odense Brandvæsen i samarbejde med sprængningseksperter skorstenen på Grønlykken

Her styrter skorstenen i grus (Foto: Ole Frederiksen)
Her styrter skorstenen i grus (Foto: Ole Frederiksen)

Siden middag har Fyns Politi og Odense Brandvæsen holdt et vågent øje med skorstenen ved et industriareal på Grønlykken i Odense, da myndighederne fik meldinger om, at stykker af rundjern styrtede ned fra den gamle skorsten.

Se mere video på localeyes.dk

Af frygt for, at hele skorstenen kunne styrte sammen, valgte man at evakuere et område rundt om den høje murstenskonstruktion.

Hertil aften meddelte Fyns Politi så i en pressemeddelelse, at man planlægger at foretage en kontrolleret sprængning af skorstenen klokken 22.00 onsdag aften.

Sprængningen blev dog udskudt og først klokken 23:45 kunne skorstenen sprænges til stor glæde for de mange fremmødte.

112 - 4. mar. 2015 - kl. 14:07 TV: Kæmpe-skorsten i fare for at vælte

Forud for sprængningen oplyste vagtchefen ved Fyns Politi, Thomas Bendtsen til Ekstra Bladet, at det langt fra var sikkert, at planen vedrørende en sprængning klokken 22.00 ville holde:

- Mange ting kan gå galt i forbindelse med sprængningen. Der kan opstå tekniske problemer, vejret kan spille os et puds og andre uforudsete udfordringer, siger han.

Grunden til, at myndighederne først efter mørkets frembrud valgte at bortsprænge skorstenen skal findes i forberedelses tiden forud for sprængningen.

112 - 4. mar. 2015 - kl. 15:42 Odense-skorsten skal sprænges væk

- Det tager rigtigt lang tid at få gjort klar. Der skal skærmes af og plantes sprængladninger.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Men det er praktisk nok, at sprængningen først foregår hertil aften, fordi bygningerne rundt om huser en række virksomheder, der for længst er gået hjem, ligesom der ikke er ligeså mange mennesker i området, fortæller Thomas Bendtsen til Ekstra Bladet.

Myndighederne havde forud for sprængningen sat en mur af halmballer op rundt om det planlagte nedfaldssted, så fragmenter fra den nedstyrtende bygning ikke kunne sprede sig og forvolde skade i området.

En fornuftig forholdsregel, da mange odenseanere havde samlet sig for at se sprængningen.

53 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere