Tv: Hjerteknuser løs i Aalborg Zoo

Se videoen hvor Aalborg Zoos to måneder gamle tigerunge for første gang kom udendørs

Følg Samfund

En helt ny attraktion blev forleden luftet for første gang i Aalborg Zoo, hvor en to måneder gammel tigerunge blev introduceret for tigrenes udeanlæg.

- Han har det rigtig fint. Vi havde lidt problemer med hans nakke, da ungen var helt lille, men han har haft besøg af en kiropraktor, der har rettet op på det. Nu har han det supergodt, fortæller dyrepasser Katrine Christensen fra Aalborg Zoo.

Imponerende spring: Sådan får tiger serveret kødluns

Ungen tilhører den underart af tigre, der hedder Sumatra-tiger; Sumatra-tigeren findes i naturen kun på den indonesiske ø Sumatra. Der menes at være 400-600 vildtlevende individer tilbage. Alligevel er det ikke sikkert, at Aalborg Zoos lille unge får lov til at leve, når han er vokset op:

Den lille fyr har endnu ikke fået et navn. (Foto: Sussi Køber - Aalborg Zoo).
Den lille fyr har endnu ikke fået et navn. (Foto: Sussi Køber - Aalborg Zoo).
 

- Netop fordi Sumatra-tigeren er en meget truet art, sidder der en avlskordinator et sted i udlandet og bestemmer, hvor dyrene skal hen, for at skaffe de bedste gener. Det er sådan med et avlsprogram for en truet dyreart, at man ikke beholder alle de unger, der bliver født. Hvis man holder alle unger i live, så kan man rent genetisk skabe mere rod i avlsprogrammet, end man gør gavn, forklarer Katrine Christensen, der dog regner med og håber på, at den lille tigerunge får lov til at blive gammel. Men det bliver ikke hos Aalborg Zoo:

Så er den gal med Putins tigre igen

- Han kan ikke blive hos os. Vi har ikke plads til ham. Når først han er blevet kønsmoden, kan han ikke gå sammen med sin far. På et tidspunkt vælger moderen også at sige, at hun ikke gider ham mere. Hvis ikke hans gener er vigtige, og der er en anden zoologisk have, der kan tage ham, så  er vi blive nødt til at aflive ham. Lige med ham her er det for tidligt endnu at sige. Han skal ikke væk herfra, før han er halvandet til to år gammel, konstaterer Katrine Christensen, der sammen med sine kolleger er i tænkeboks for at finde et navn til den lille fyr:,

- Vi skal helst gerne kalde ham noget, der har noget med hans art at gøre. Rigtig tit opkalder man dyrene efter en flod, eller f.eks. en nationalpark, i det område i verden, hvor dyret kommer fra.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind