TV: Jeg bliver ikke rask, selvom I gør mig fattigere

Dansk Arbejdsgiverforening vil i et nyt udspil skrue meget ned for overførselsindkomster for at få flere i arbejde. De ønsker markant lavere sociale ydelser hele vejen rundt - lige fra SU til sygedagpenge.

Se indslaget her

Og en af de grupper på overførselsindkomst, som arbejdsgiverne ønsker den største ændring for er førtidspensionisterne.

DA vil nemlig ændre satsen fra de nuværende 17.987 kroner til 13.515 kroner om måneden. Men lidt simpelt hovedregning vil det sige 4472 kroner mindre hver måned. Den store ændring skal ifølge DA gennemføres for at skabe en stor afstand til mindstelønningerne på arbejdsmarkedet, for at det ikke bliver mere attraktivt at bevæge sig 'længere væk' fra arbejdsmarkedet. Og så mener DA også, at færre penge for nogle vil være et skub væk fra overførselsindkomst.

Sygdom forsvinder ikke

Men for 46 årige Frank Jacobsen fra Ballerup vil det ikke ændre hans arbejdsstatus, kun hans livskvalitet. Han lider af den sjældne sygdom, SCA, der minder om et twist mellem Alzheimers og Sklerose. Sygdommen er blandt andet gået ud over hans syn, tale og førelighed. Han er bundet til en elektrisk kørestol, når han er udenfor sin lejlighed – og derfor vil færre penge få store konsekvenser.

’Hvis jeg får 4000 kroner mindre hver måned, vil det betyde, at jeg vil stoppe med at tage toget så ofte som jeg gør. Toget er min eneste transportmulighed, så jeg vil blive meget isoleret her’, fortæller han til Ekstra Bladet.

Og for Frank Jacobsen kan det også komme til at betyde, at han bliver endnu dyrere for kommunen.

’Jeg vil gerne betale et privat firma for at gøre rent her i lejligheden, men det har jeg ikke råd til, hvis jeg bliver trukket i førtidspension. Så kan det være jeg ender med at bede kommunen om hjælp. Og det er da bedre de bruger deres kræfter nede hos gamle Fru Jensen’ fortæller Frank Jacobsen.

Se hele indslaget om Frank Jacobsen i videoen øverst.

263 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere