TV: Kom med til Pride Parade

Op mod 20.000 mennesker indtager København, når Copenhagen Pride afholder deres store årlige parade. Følg med LIVE her på Ekstra Bladet fra klokken 13.00

Se video fra optoget. (Video: Ritzau)

UDSENDELSEN ER SLUT. SE HØJDEPUNKTER PÅ SIDEN.

Det er nok de færreste, der ikke har opdaget, at homomiljøet har indtaget København i denne uge. Anledningen er Copenhagen Pride, en festuge med flere aktiviteter, hvor homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner er i centrum.

Lørdag afholdes 'Det Store Pride Show' på Rådhuspladsen i København, hvor der er taler og musik. Blandt andet giver Ida Corr et nummer, lige som Clara Sofie og Megan Moore er at finde på programmet.

Der er omlægninger på tre busruter i København, når dronningen skal køre rundt i karet (Arkivfoto: Thomas Borberg) Samfund - 15. aug. 2015 - kl. 11:48 Homoparade rammer trafikken: Her bliver der rod

Men før festen kan starte på Rådhuspladsen, skal de op mod 20.000 mennesker først marchere gennem København. Det sker fra klokken 13.00, hvor gruppen mødes foran Frederiksberg Rådhus. Herfra går de via Vesterbrogade til Rådhuspladsen, hvor der er dækket op til fest.

Det er ikke muligt at bruge den normale rute ad Nørrebrogade og Dronning Louises Bro på grund af diverse byggerier og en masse vejarbejde. I stedet går ruten via:

Allégade, Pile Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Jamers Plads, Vester Voldgade, Rådhuspladen.
Allégade, Pile Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Jamers Plads, Vester Voldgade, Rådhuspladen.
 

Ruten strækker sig dermed over 3,9 kilometer, og det ventes, at det kommer til at tage gruppen to timer af tilbagelægge turen til Rådhuspladsen.

Du kan følge paraden LIVE her på siden. Klik blot play i boksen i toppen af denne artikel.

91 kommentarer
Vis kommentarer