TV: Sådan virker politiets 'hashmaskine'

Leder af færdselspolitiet i København, Jens Jespersen, fremviser politiets narkometer, der i 2014 medvirkede til, at et rekordstort antal bilister blev knaldet for narkokørsel. Se video

Se narkometeret i aktion. (Video: Anders Lindvad)

I klippet herover artiklen kan du se Ekstra Bladets reporter teste narkometeret

I 2014 blev 5.579 bilister i Danmark stoppet af politiet og afsløret med mere end 0,001 milligram THC, det aktive stof i cannabis, per kilo blod

Det er ny rekord, skriver DR.

nationen - 4. mar. 2015 - kl. 11:16 Så røg Andreas kørekort: Hashmaskine fangede 5579 sidste år

Det lyder måske ikke af meget, men det er nok til at knalde bilisten for narkokørsel, hvilket medfører et ordentligt rap over nallerne.

Narkokørsel straffes med tre års ubetinget frakendelse af kørekortet samt en bøde svarende til en halv månedsløn.

Grunden til den store stigning i snuppede bilister kan blandt andet findes hos politiets narkometre, som for alvor blev taget i brug i slutningen af 2013.

Se også: Forskning: Alkohol er langt farligere end hash

Narkometeret, der i form på mange måder minder om en moderne kaffemaskine, kan via en spytprøve spotte kokain, opiater, benzodiazepiner, cannabis, amfetamin, methamfetamin og metadon.

Hos færdselspolitiet i København sættes der stor pris på det nye værktøj.

Se også: Derfor giver hash dig en fråder på

- Maskinerne har gjort vores arbejde meget lettere. Før var det utroligt svært at skønne på gaden, om folk var påvirkede eller ej. Det betyder også, at der er rigtig mange, som ikke er påvirkede, der slipper for at komme med ind og få taget en blodprøve, forklarer chefen for færdselspolitiet i København, Jens Jespersen, der understreger, at narkometerets resultat ikke er det endelige bevis for, at en person er narkopåvirket.

- Uanset hvad narkometeret viser, så er det resultatet af blodprøven, der endeligt afgør, om man bliver straffet eller ej, forklarer Jens Jespersen.

I klippet herover artiklen kan du se Ekstra Bladets reporter teste narkometeret

89 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere