TV: Skralde-strejke lokker rotterne til

Skraldet hober sig op i husstande i København, eftersom skraldemændene har strejket siden tirsdag. Det har givet rotterne fri mulighed for at gå på opdagelse i skraldebunkerne

En strejke blandt de københavnske skraldemænd betyder, at flere husstande rundt omkring i København har måtte finde sig i voksende bunker af affald.

Siden tirsdag den 21. april er der nemlig ikke blevet hentet skrald, fordi skraldemændene har nedlagt arbejdet efter en konflikt med City Renovation A/S.

Konflikten bunder i, at Københavns Kommune har været igennem en udbudsrunde om renovationsarbejdet på Østerbro og Nørrebro. City Renovation skal overtage ruterne fra firmaet M. Larsen, og i den forbindelse skal fire mand flyttes til andre opgaver.

Se også: Strejke: Her hober skraldet sig op

Dette er skraldemændene ikke tilfredse med, og derfor har alle valgt at nedlægge arbejdet i sympati for de berørte skraldemænd.

Tilbage står de mange beboere i København, der må finde sig i voksende bunker af skrald. På Asger Rygs Gade på Vesterbro giver den manglende afhentning af skrald dog ekstra problemer.

Her har rotterne nemlig fundet vej til skraldebunken, og det er beboerne selvsagt ikke tilfredse med.

Se også: Kan man bede om mere i løn, når arbejdsgiveren fyrer i bundter?

- Der er jo nogen, der er decideret bange for dem. De vil simpelthen ikke ned med skrald om morgenen og aftenen. Det holder jo ikke, siger Lone Brandt, der selv har hørt rotterne fra sin altan.

Hun håber, at der snart findes en løsning på problemet, der ifølge hende selv aldrig har været der før.

- Nu har jeg boet her i 20 år, og det er først nu her, der er kommet rotter, siger hun.

Hør mere om beboernes problemer med rotter i klippet over artiklen!

 

39 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere