TV: Sorg i zoo over Samsons død

Givskud Zoo mistede en meget vigtig beboer i nat, og det kan i dén grad mærkes på stemningen i haven

Her bliver Samson behandlet i 2013. (Video: Givskud Zoo)

Selvom det lige nu er højsæson for besøgende i Givskud Zoo, så er stemningen torsdag på ingen måde i top.

Torsdag morgen fandt dyrepasseren nemlig hangorillaen Samson død i sit anlæg.

Samfund Samson er død

Samson har boet i Givskud Zoo siden 1998, og han var en særdeles vigtig indbygger.

- Han var jo på mange måder et ikon, så vi har mange gæster, der er kede af det, siger marketingschef Morten Andersen til Ekstra Bladet.

Samson er formentlig død af hjerteproblemer. For to år siden fik han konstateret et forstørret venstre hjerteforkammer, så plejerne vidste godt, at hans liv var skrøbeligt.

Der er derfor de seneste par år blevet kræset ekstra meget om gorillaen, og for folk tæt på Samson er hans død især et stort tab.

- De folk, der har passet ham, er meget berørte af det. Menneskeaber gør jo bare noget ved folk, og selvom vi godt vidste, at han ikke havde det helt godt, så er det jo trist, siger Morten Andersen.

Han vil især huske Samson som en meget nem gorilla.

- Han var utrolig medgørlig, og han passede meget på sin flok. Han kom også godt ind i rutinerne og var på alle måder bare en god gorilla, siger Morten Andersen.

Se Samson her og hør om hans sygdom. (Video: Givskud Zoo, 2013).

Samson kom til Danmark fra Cameroun i 1972 i en alder af ca. to år. Dermed mener de i Givskud Zoo, at Samson blev 45 år gammel.

Han boede i København Zoo indtil 1998, hvor han blev flyttet til Givskud.

Samson har på flere måder været et stort aktiv for Givskud Zoo. Han har bidraget til avlsprogrammet med otte unger, hvoraf flere allerede selv har fået unger.

Siden Samson fik konstateret forstårret hjertekammer har han været igennem en række undersøgelser. Givskud Zoo filmede en af dem - se den i klippet ovenfor.

 

17 kommentarer
Vis kommentarer