TV: Udviste Im er blevet en lykkelig pige

Sammen med sin mor har hun fået en god tilværelse i Aabybro

Im på ni år lever i bedste velgående sammen med sin mor, Suthida Nielsen, i Aabybro. Men sådan har det ikke været altid.

Da Suthidas mand, Johnny Nielsen, i 2012 døde af kræft, besluttede myndighederne, at kvinden og den dengang syv-årige pige skulle udvises til Thailand. De havde ikke længere tilknytning til Danmark. 10. november 2013 sad de på et fly til Bangkok.

Det var træls
Langt væk fra sine skolekammerater befandt Im sig pludselig i et fremmed land.

- Det var træls, husker hun i dag.

Suthida fortæller, at hun havde opgivet håbet og sagtens kunne være blevet i Thailand. Men hensynet til at få Im tilbage til sin hverdag, var det vigtigste.

Folket pressede på
Hun er i dag ansat af Jammerbugt kommune, hvor den 37-årige kvinde før udvisningen nåede at få en uddannelse som sosu-medhjælper.

Mange syntes, det var en uretfærdig og umenneskelig beslutning. Ims danske bedsteforældre lavede underskriftindsamling. Folk gik i fakkeloptog i Aabybro. Protesterede på Facebook.

Statsministeren syntes, det var synd for Suthida og Im, men henviste til, at Folketinget ikke havde lovhjemmel til at blande sig i sagen.

Bødskov ændrede holdning
Daværende justitsminister Morten Bødskov afviste forslag om at lave en særlov. Men da presset fra befolkningen fortsat blev øget, ændrede han holdning. En særlov blev vedtaget i Folketinget således, at Suthida og Im kunne komme tilbage til Danmark.

- Savner du klimaet i Thailand?

- Selvfølgelig. Jeg savner Thailand - og hvis jeg var alene, ville jeg tage hjem og bo hos min familie. Men jeg kæmper for Im, der ikke kender Thailand. Hun blev modtaget med jubel i sin gamle klasse på Aabybro Skole, hvor hun går i 2. b, siger Suthida.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter