TV: Ulv spottet på spring gennem villakvarter

Det er ikke kun i Danmark, at ulven er ved at gøre sit indtog. Her er den dog kommet ekstra tæt på...

Se ulven her

Ulven kommer! Og hollænderne skal passe på, den ikke blæser deres huse omkuld. I hvert fald i byen Kolham.

I en bizar video ses en løs ulv løbe på fortorvet langs husene i et villakvarter i byen. Holland har ellers, ligesom Danmark, været stort set fri for det rovdyret i mere end 100 år.

I begyndelsen af 1900-tallet blev den udryddet i det meste af Vesteuropa. De senere år har der dog blandt andet i Danmark flere gange været gisninger om, at ulven havde været på spil, efter man fandt skambidte rådyr, der med stor sandsynlighed havde været ofre for ulvens bid.

Se også: Rådyr bidt ihjel: Kan være offer for en ulv

I januar måned blev det slået endeligt fast, at ulven med sikkerhed er tilbae i Danmark, da en landbrugsmedhjælper filmede en ulv fra sin traktor ved højlys dag.

Se den i videoen herunder:

(Video: Anders Sylvester Kudsk/LandTV))

Ligesom den danske ulv i videoen, bliver den hollandske tilsyneladende ikke skræmt af mennesker. Den har nemlig bevæget sig helt ind i et villakvarter.

Hverken Holland eller Danmark har været hjemsted for ulve i omkring 150 år, men for to år siden kunne man ved hjælp af dna slå fast, at et dødt dyr i de hollandske skove viste sig at være en ulv.

Den blev fundet nær den tyske grænse, men der var tvivl om, hvorvidt den var død i Holland, eller om kadaveret var smidt af på hollandsk terrirotium.

Ulven i videoen ovenfor kommer formentlig også fra Tyskland. Denne gang ikke som kadaver, men derimod i form af en sprællevende af slagsen.

Se den i klippet øverst!

145 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere