TV: Ulv spottet på spring gennem villakvarter

Det er ikke kun i Danmark, at ulven er ved at gøre sit indtog. Her er den dog kommet ekstra tæt på...

TV: Ulv spottet på spring gennem villakvarter

Se ulven her

Ulven kommer! Og hollænderne skal passe på, den ikke blæser deres huse omkuld. I hvert fald i byen Kolham.

I en bizar video ses en løs ulv løbe på fortorvet langs husene i et villakvarter i byen. Holland har ellers, ligesom Danmark, været stort set fri for det rovdyret i mere end 100 år.

I begyndelsen af 1900-tallet blev den udryddet i det meste af Vesteuropa. De senere år har der dog blandt andet i Danmark flere gange været gisninger om, at ulven havde været på spil, efter man fandt skambidte rådyr, der med stor sandsynlighed havde været ofre for ulvens bid.

Rådyr bidt ihjel: Kan være offer for en ulv

I januar måned blev det slået endeligt fast, at ulven med sikkerhed er tilbae i Danmark, da en landbrugsmedhjælper filmede en ulv fra sin traktor ved højlys dag.

Se den i videoen herunder:

TV: Ulv spottet på spring gennem villakvarter

(Video: Anders Sylvester Kudsk/LandTV))

Ligesom den danske ulv i videoen, bliver den hollandske tilsyneladende ikke skræmt af mennesker. Den har nemlig bevæget sig helt ind i et villakvarter.

Hverken Holland eller Danmark har været hjemsted for ulve i omkring 150 år, men for to år siden kunne man ved hjælp af dna slå fast, at et dødt dyr i de hollandske skove viste sig at være en ulv.

Den blev fundet nær den tyske grænse, men der var tvivl om, hvorvidt den var død i Holland, eller om kadaveret var smidt af på hollandsk terrirotium.

Ulven i videoen ovenfor kommer formentlig også fra Tyskland. Denne gang ikke som kadaver, men derimod i form af en sprællevende af slagsen.

Se den i klippet øverst!