TV: Vært løj om helikopterangreb - nu går han i skam

Den amerikanske TV-vært Brian Williams har givet sig selv karantæne i en midlertidig periode, efter at det kom frem, at han havde løjet om helikopterstyrt

Se historien om Brian Williams her: (Video: AP)

Der er aldrig smart at lyve. Især ikke hvis man bliver opdaget, og slet ikke hvis man er landskendt TV-vært. Bare spørg den amerikanske NBC-vært Brian Williams, der i den grad er kommet i modvind i Guds eget land.

Forrige fredag fortalte Brian Williams i sin udsendelse, at han selv havde prøvet at blive beskudt tilbage i 2003. Her skulle Williams angiveligt have siddet i en helikopter, der blev skudt ned i Irak.

Brian Williams kom til at sige, at han og et nyhedshold i 2003 blev beskudt af fjender og efterfølgende styrtede ned med helikopteren. (Foto: AP) Samfund Nyhedsvært undskylder pinlig nedskydningsløgn

Problemet er bare, at episoden aldrig er fundet sted.

- Jeg begik en fejl, da jeg forsøgte at huske hændelser 12 år tilbage. Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg sagde, at jeg havde været om bord på en helikopter, der blev ramt af raketter. I stedet var jeg i en anden helikopter, sagde Williams onsdag til AFP.

Nu har den populære TV-vært givet sig selv karantæne.

- Som ledende redaktør af NBC Nightly News har jeg nu valgt at tage mig selv af programmet i de kommende dage, skriver Williams i en intern besked til sin redaktion.

Se indslaget om Brian Williams, og hør hvad eksperterne siger om hans fremtidige muligheder for at genvinde sin troværdig i toppen af denne artikel.

Denne TV-vært er løgner. (Foto: AP)
Denne TV-vært er løgner. (Foto: AP)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer