TV: Vinder 315 millioner: Jeg har altid drømt om en hest

Nyslået lottovinder ved endnu ikke, hvad alle de 315 millioner skal bruges til. Men en hest vil hun gerne købe

Her kan du se et interview med vinderen
Følg Samfund

Ekstra Bladet har besøgt den kvinde, som i går vandt vanvittige 315 millioner kroner i Eurojackpot.

Hun er arbejdsløs mor til fem, og selv om hun er blandt Danmarks rigeste, betyder det ikke, at hun slår ud med armene.

– Jeg har altid godt kunne tænke mig en hest, så det køber jeg nok, siger hun.

Har vinderen svært ved at finde ud af at administrere dem kæmpe gevinst, hun nu får i hænderne, kan hun spørge Danske Spils økonomirådgiver Harry Aamann.

- Når jeg taler med vindere af 10-20 millioner kroner, så skal jeg nærmest opfordre dem til at gøre noget rart for dem selv og deres nærmeste. Brug nogle penge og fejr det, og tænkt dig så godt om. Folk bliver tynget af ansvaret at skulle passe på så mange penge. De færreste går amok og køber Ferrarier i stride strømme, fortæller rådgiveren.

Når der er tale om 315 millioner kroner, så behøver afkastet jo heller ikke at være så stort, før en familie kan leve overordentligt godt.

- Hvis man bare får et afkast på to procent, så får man alligevel seks millioner om året, og så er det jo lige før, at man skal på overarbejde bare for at bruge dem, siger Harry Aamann.

Læs hele interviewet med Lotto-vinderen i dagens papirudgave af Ekstra Bladet eller på Ekstra:

Hjemme hos vinderen: Her er min kupon til 315 millioner kroner

Er rigdom lig med lykke?
Men at vinde i lotto er ikke nødvendigvis altid lig lykke og glade dage. Det fortæller lykkeforsker og professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov.

- Det kan være både godt og skidt at vinde i lotto, men det afhænger fuldstændig af, hvordan vinderen og omgangskredsen håndterer det, siger Christian Bjørnskov til Ekstra Bladet.

- På den ene side, så kan man vanvittig mange ting med 315 millioner. Der er ingen økonomiske problemer. Men på den anden side har gevinsten den bivirkning, at mange gerne vil være venner med vedkommende lige pludselig af de forkerte grunde, siger forskeren.

- Mange vindere ender pludselig med ikke at have nogen sociale relationer og derfor isolerer de sig, fordi man ikke kan kende forskel på rigtige og forkerte venner, og det giver et stort lykketab, forklarer Christian Bjørnskov på baggrund af forskning fra USA af lottovindere.

Hvis lykken ikke skal dale på grund af omgangskredsen, så er det 'ekstremt vigtigt', at alle i familien gør og siger, som de altid har gjort.

Det var en meget begejstret varehuschef, der havde solgt lottokuponen

Værst for yngre vindere
Lykken for nyfundne lotto-vindere afhænger også af, hvordan man bruger pengene. Specielt yngre lottovindere lider af det, som forskningen kalder en 'fokusillusion'.

Forsker: Sådan gør lotto-gevinst dig ulykkelig

- De tror, at den næste Maserati gør dem permanent lykkeligere. Men det gør den ikke. Faren er, at man skynder sig ud og bruger en masse penge, og så har man absurde forventninger til, hvad de penge kan gøre. Der sker en meget hurtig tilvænning, hvis man køber et stort hus eller en ny maserati. Det bliver hurtig hverdag for folk igen, siger Christian Bjørnskov.

Gode renter
Danske Spils rådgiver for ny-millionærer, Harry Aamann, fortæller til Ekstra Bladet, at det godt kan betale sig at finde en god bank, der giver flotte renter på pengene.

Aldrig nogensinde har gevinsten været så stor

- Lige nu får man jo stort set ingen renter af sine penge, og det berører jo virkelige mennesker, der sidder med så mange penge. Derfor må man investere med lidt større risiko, for at få et ordentligt afkast. Men der er jo god mulighed for at sprede sine investeringer, når man har så mange penge, siger rådgiveren.

Førtidspensionister vinder millioner i Lotto

Når der er tale om 315 millioner kroner, så behøver afkastet jo heller ikke at være så stort, før en familie kan leve overordentligt godt.

- Hvis man bare får et afkast på to procent, så får man alligevel seks millioner om året, og så er det jo lige før, at man skal på overarbejde bare for at bruge dem, siger Harry Aamann.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.