TV: Voldsomme demonstrationer i Frankfurt

88 betjente såret i demonstration mod Den Europæiske Centralbank

(Foto: AP)

Er du en af de danskere, der demonstrerer eller er i Frankfurt? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Op mod 10.000 politifolk måtte onsdag morgen bruge knipler, brandslukkere og vandkanoner for at kontrollere tusindvis af demonstranter i Frankfurt, hvor Den Europæiske Centralbank i dag indvier sit nye hovedkvarter.

Politiet bekræfter, at mindst 88 politibetjente er såret, skriver det tyske Bild. De otte blev såret under stenkast. Yderligere 80 fik ætsende væsker eller lokalirriterende gas på sig. Mindst én demonstrant er også såret.

Politiet i Frankfurt skriver på Twitter, at man har anholdt ca. 350 personer for at forstyrre den offentlige fred med optøjer og kriminalitet. Anholdelserne kom, efter at demonstranterne begyndte at kaste med sten og fyrværkeri og smadre vinduer. 

Demonstranterne har ifølge tysk politi også sat ild til bemandede politibiler.

Der er ifølge medier også ca. 80 danskere blandt demonstranterne.

Blockupy-demonstranter mod sparepolitik
Der er den anti-kapitalistiske gruppe Blockupy, som står bag demonstrationen.

Demonstranterne er utilfredse med, at centralbanken ECB vurderer den økonomiske politik i de lande, der har brug for ekstra kreditter for at komme over deres finansieringsproblemer. Det kan tvinge landene til at skære ned på deres statsbudgetter, hvilket kan ramme de svage.

Demonstranterne mener, at kriselande som Grækenland i stedet bør bevilges flere penge.

(AP Photo/Michael Probst)
(AP Photo/Michael Probst)

Aggressiv stemning blandt demonstranter
Myndighederne havde håbet på en fredelig demonstration, men havde i forvejen lagt pigtråd ud foran ECB hovedkvarteret og sat barrikader op i tilfælde af, at det ikke blev det.

Vidner fortæller, at maskerede demonstranter har sat ild til biler mens andre råber paroler om sparepolitikken.  Demonstranterne har også blokeret et vigtigt trafikknudepunkt i den østlige del af byen, skriver Bild. 

- Stemningen er aggressiv, siger en talskvinde for politiet, Claudia Rogalski, til Bild.

Demonstranterne vil ifølge Associated Press forsøge at blokere hovedkvarteret, før den officielle indvielse kl. 11. Op mod 10.000 demonstranter forventes i løbet af dagen.

Utilfredse med de internationale kreditorer
Demonstranterne anser centralbanken for en forlænget arm af de internationale kreditorer. Banken er del af den såkaldte troika, der overvåger om lande som Grækenland overholder de besparelsesplaner og laver den gældsnedbringelse, de er underlagt som del af en økonomisk redningspakke. 

(AP Photo/Michael Probst)
(AP Photo/Michael Probst)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 4 Der er barrikader sat op foran den Europæiske Centralbanks nye hovedkvarter i Frankfurt p.g.a demonstrationer.
2 af 4 (AP Photo/Michael Probst)
3 af 4 (AP Photo/Michael Probst)
4 af 4 Masser af biler blev sat i brand ved gadekampene. (AP Photo/Michael Probst)
68 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere