TV2-direktør stopper

Merete Eldrup stopper som administrerende direktør i TV2

Foto: DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup, stopper.

Det oplyser hun til TV2, mens hun samtidig fortæller, at hun vil blive på posten, indtil en ny direktør er fundet.

Merete Eldrup har været direktør for TV2 i 11 år. Nu vil hun i stedet fokusere på bestyrelsesarbejde. Hun er allerede i dag medlem af bestyrelsen hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal.

- Jeg er klar til en ny fase i mit arbejdsliv, hvor jeg vil gå videre ud ad den bestyrelsesvej, jeg allerede er begyndt på, skriver Merete Eldrup i en mail til TV2's medarbejdere.

Svær beslutning
I en pressemeddelelse giver Merete Eldrup udtryk for, at det er sørgmodigt at forlade TV2, og at det har været en svær beslutning.

'TV2 er en helt unik virksomhed befolket af fantastiske mennesker, som har været en del af min hverdag i mange år. Jeg har elsket min tid på TV2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selvom det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags beslutninger, så er nu et godt tidspunkt', lyder det fra Eldrup i pressemeddelelsen.

'Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år', siger Eldrup videre.

Fakta om Merete Eldrup

Merete Eldrup, der er 55 år og oprindeligt uddannet cand.polit., tiltrådte som administrerende direktør på TV 2 1. december 2007.

• Årsregnskabet for 2007 viste før skat et underskud på 213,5 mio. kr., og en spareplan betød i april 2008 masseafskedigelse og delvist salg af TV 2 Radio.

• Den økonomiske krise på TV 2 nødvendiggjorde statslån og en omstruktureringsplan, mens der ikke måtte etableres nye kanaler, ligesom sendenettet, som TV 2 ejede sammen med DR, blev solgt.

• Der indførtes abonnementsbetaling på TV 2s hovedkanal 1. januar 2012.

• TV2 FRI og TV2 SPORT gik i luften i henholdsvis 2013 og 2015.

• Årsresultatet for 2017 var før finansielle poster og skat (EBIT) et overskud på 305 mio. kr.

• TV2 PLAY, der så dagens lys som TV 2 Sputnik i 2004 og frem til relanceringen i 2012 havde i omegnen af 60.000 abonnenter, rundede i efteråret 2018 450.000 abonnenter svarende til en million brugere.

•Merete Eldrup, der i 2015 blev kåret som årets kvindelige bestyrelsesmedlem ved Women’s Board Award, er bestyrelsesnæstformand i Nykredit Holding A/S, Nykredit Realkredit A/S og Gyldendal A/S. Hun er bestyrelsesmedlem i Rambøll Gruppen A/S, medlem af Realdanias Repræsentantskab og TechDK Kommissionen under Djøf.

Kilde: TV2

14 kommentarer
Vis kommentarer