TV2 kom ud med et kæmpe million-overskud

Der er fremgang i alle digitale tjenester, lyder det fra tv-stationen, der har løftet overskuddet i 2014

Sidste år endte med at blive et godt et af slagsen for TV2, der i perioden har landet et overskud før skat på 219 millioner kroner mod 165 millioner kroner i 2013.

Det fremgår af tv-stationens årsregnskab for 2014, der er præsenteret tirsdag eftermiddag.

I regnskabet skriver TV2, at alle de digitale tjenester er i fremgang. Det ligger også i forlængelse af den centrale digitale strategi, som TV2 vedtog i sommeren 2014.

Se også: Priserne på tv-pakker er eksploderet

I forbindelse med strategien har der været en klar ambition om at engagere seerne og brugerne på tværs af tv-stationens udgivelser og produkter, siger administrerende direktør Merete Eldrup.

- Udviklingen i medievanerne viser en bevægelse fra flow-tv til on demand, men uanset

platform er det gode indhold og de levende billeder nøglen til vores møde med danskerne.

Therese Philipsen var vært p både TV2 Sporten og på kriminalmagasinet 'Station 2'. (Foto: Carsten Andreasen) Kendte Tidligere TV 2-værts kæmpesucces: Storsælger i USA

- Vi glæder os over, at vi - selv om vi befinder os i en tid, hvor det traditionelle tv-marked fortsat er under afmatning - har oplevet, at vores position på markedet, vores produktudbud og vores økonomi er forbedret, og resultatet for 2014 er derfor tilfredsstillende, siger Merete Eldrup.

Derudover er det 'i den stadigt mere fragmenterede medievirkelighed glædeligt, at det i 2014 lykkedes at øge hovedkanalens seerandel for første gang i flere år'.

Jes Dorph: Fint med mig - hvis han bliver bedre til sit job

Det er ikke en helt sort tanke for Jes Dorph-Petersen, hvis dronning Margrethes mand ’i folkemunde’ får lov at bryste sig med titlen som konge.

– Fred være med det. Det vil være i orden med mig, men så skal der 100 procent være en ekstra pointe ud over at gøre ham selv glad. Det skal udelukkende være, fordi man på den måde gør almenvellet og kongehuset som institution en tjeneste.

Den tidligere nyhedsvært og ordstyrer på store kongelige begivenheder på TV2 mener derfor, at prinsgemalen og kongehuset klart skal definere, hvad han kan gøre ’endnu bedre’, hvis han udstyres med titlen som konge.

– Han er prinsgemal for systemets skyld. Ikke for sin egen. På den måde er hans egen situation ikke så vigtig. Men begynder vi at kalde prinsgemalen konge, kan man selvfølgelig sige, at det giver det ny pr, og alene det vil være at gøre kongehuset en tjeneste, siger Jes Dorph og påpeger, at medierne i forvejen berettiger og synliggør en stor del af de kongeliges arbejde.

Han fastholder dog, at vi er ude i ’afdelingen for luksuskrav’:

– Det er et paradoks at diskutere, om et af de mest privilligerede mennesker i Danmark skal have et ekstra lag flødeskum på sin i forvejen ret store lagkage, samtidig med at vi roder med, om kontanthjælpen skal reduceres endnu mere.

På den måde er kongehusets farverige ener efter tv-værtens mening ’ikke en mand i akut nød eller et menneske, som virkelig trænger til mere ophøjelse’.

– Nej, jeg har ikke ondt af ham. Det er ikke synd, at han kun er prinsgemal. Han har jo fået mange ordner tildelt alene i kraft af en titel, som han så ikke er tilfreds med. Jeg kunne også kalde mig arkitekt eller direktør eller konge, fordi de titler er ubeskyttede. Men så skal jeg også bevise, at jeg kan blive bedre til mit job og leve op til titlerne. Elvis Presley kaldte sig også konge, men han fortjente det. Det ved jeg ikke med Henrik.

Jes Dorph-Petersen understreger, at han har stor sympati for prins Henrik.

– Jeg synes, han er dygtig til sit job, engageret og sjov. Med mit kendskab til prins Henrik er han en mand, som er præget af sit humør. Han er et impulsivt menneske. Jeg synes, han er skideskæg. Et vindende menneske. Jeg kunne godt forestille mig, at han blev gladere, hvis han blev udnævnt til konge.

Formanden for TV2's bestyrelse, Lars Liebst, mener, at den positive udvikling i seerandele på hovedkanalen, den digitale fremgang og ikke mindst det økonomiske overskud viser, at TV2 har fundet en god balance.

- Mellem på den ene side den traditionelle tv-forretning og på den anden side de krav, som udviklingen uvægerligt stiller til en dansk medievirksomhed i dag, uddyber Lars Liebst.

For 2015 venter tv-stationen et resultat før skat på mellem 150 og 170 millioner kroner. Det noteres, at resultatet påvirkes negativt af konverteringen af TV2 Film til TV2 Sport i januar 2015.

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere