Tvillinge-eksperiment: Jeg blev behandlet ekstremt skidt

Min A-kasse under LO, har lavet et eksperiment, der handler om, hvordan man reagerer, når man bliver behandlet med mistillid. Ekstra Bladet har talt med den tvilling, der blev behandlet dårligt

Min A-kasse er en lille a-kasse under LO. Videoen er blevet delt på Facebooksiden 'Projekt Respekt'

- Alt i videoen er sandt, og mine reaktioner var fuldstændig naturlige!

Det slår tvillingen Anders fra Min A-kasses sociale eksperiment fast.

Videoen af to tvillinger, der udsættes for en test, men behandles vidt forskelligt, er i den seneste tid blevet et hit på de sociale medier og har i skrivende stund fået over 200.500 visninger på Facebook.

Den viser, hvordan den 34-årige Anders bliver behandlet med kontrol og mistillid, mens tvillingen Jesper bliver behandlet med tillid og skulderklap.

TV: Pige mobbet groft, men så tager faderen affære

I videoen bliver det slået fast, at den mistillid, som Anders blev udsat for, gjorde, at han præsterede 16 procent dårligere til prøven end sin bror - til trods for at tvillingebrødrene har næsten helt ens IQ.

TV: Mirakel-trillinger overlever sjælden sygdom

- Vi havde ikke fået så meget af vide om eksperimentet, udover at vi skulle lave test med nogle figurer. Fra starten blev jeg behandlet ekstremt skidt. Der kom for eksempel en chauffør og hentede min bror, mens jeg skulle vente, og da jeg ankom, var de ekstremt ubehøvlede over for mig. Men nu forstår jeg selvfølgelig, at det var en del af eksperimentet, fortæller Anders til Ekstra Bladet.

Anders er til hverdag billedkunstner og har ikke arbejde, mens broren er omsorgsmedarbejder. Og derfor mener han også, at han blev særlig påvirket af eksperimentet.

- Jeg er glad for, at jeg har været med. Det har gjort, at jeg tænker ekstra meget over, hvordan man behandler andre, lyder det.

Sociale eksperimenter er efterhånden ved at være en trend på nettet. Den 19-årige Arian Kashef har set på, hvordan danskerne reagerer på diskrimination af homoseksuelle i det offentlige rum. Du kan læse mere om historien her.

Denne video fra Indien tester, hvordan folk reagerer på en såret mand, og hvor villige de er til at hjælpe. Du kan se mere om historien her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær