Tvillinger født med fem ugers mellemrum

Tidsforskellen mellem fødslerne er rekord på hospitalet i Tennessee, USA, hvor de to børn så verden for første gang

Billedet her er et modelfoto, og det har således ikke noget direkte at gøre med den forunderlige tvillingefødsel i USA (Foto: Colourbox)
Billedet her er et modelfoto, og det har således ikke noget direkte at gøre med den forunderlige tvillingefødsel i USA (Foto: Colourbox)

Et ungt par har slået en anderledes rekord i byen Jefferson City i Tennessee i USA.

Siden begyndelsen af februar har ægteparret Kristen og Ian Miller opholdt sig på hospitalet UT Medicial i byen, fordi kvinden pludselig fik veer kun 22 uger inde i sin tvillingegraviditet. Det beretter WBIR, der er et samarbejdsmedie til NBC.

Veerne begyndte, da Kristen Miller var til et arrangement i en lokal kirke. Da hun kom hjem gik vandet, og det bekymrede både læger og forældre, da børn helst skal have været 24 uger i moderens mave, inden de har en chance for at overleve.

Heldigvis kunne lægerne holde fødsel tilbage i to uger, og 14. februar kom en lille dreng på lidt over et halvt kilo til verden. Han fik navnet Micah.

Ikke alene i maven
Udover at skulle passe på Micah, så han forhåbentligt kunne overleve den tidlige fødsel, var problemet også, at drengen ikke var alene inde i Kristen Millers mave. En tvillingesøster ville nemlig også ud.

50 procent af børn født i graviditetens uge 24 overlever. Derudover er der fare for, at barnet kan få en række følge-skader og -sygdomme på grund af den tidlige fødsel. Derfor ville lægerne helst ikke have, at søsteren også skulle fødes så tidligt.

Derfor forsøgte de en da ad gangen at holde fødsel tilbage. Blandt andet ved at moderen skulle ligge helt stille i sengen - faktisk så stille, at hun end ikke måtte holde sin lille, nyfødte søn i sine arme.

Hver deres moderkager
Både forældre og læger var nervøse for tvillingesøsterens helbred, men hver dag inde i moderens mave betød mere end ord for den lille pige.

-Vi sagde til lægerne, at hvis der overhovedet var noget at gøre for at holde fødslen tilbage længe, så måtte de gøre det. De sagde alle sammen, at det var muligt, men det hentydede til, at det var usandsynligt at trække fødslen ud, siger Ian Miller.

Til alles overraskelse fik moderen det dog bedre dag for dag, og først efter fem en halv uger blev den yngste af tvillingerne født.

Begge børn lever stadig, men det er uvidst, om de har taget skade af de tidlige fødsler.

Verdensrekorden i tidsforskel mellem tvillingers fødsel er ifølge The Irish Times fra 2012 i Irland, hvor børnene fik fødselsdage med 87 dage mellemrum.

4 kommentarer
Vis kommentarer