Tvillinger født under pandemi får navnene Corona og Covid

En 27-årig mor og hendes mand har fundet et par usædvanlige navne til deres nyfødte tvillinger

Et indisk tvillingepar bliver formentlig en evig påmindelse om den tid, verden lige nu går igennem - i hvert fald når det kommer til deres navne. Foto: Colourbox
Et indisk tvillingepar bliver formentlig en evig påmindelse om den tid, verden lige nu går igennem - i hvert fald når det kommer til deres navne. Foto: Colourbox
Følg Samfund

Et nybagt forældrepar fra den indiske stat Chhattisgarh har besluttet sig for at navngive deres nyfødte tvillinger, en pige og en dreng, Corona og Covid.

Det skriver NBC News, AP og nyhedsbureauet Press Trust of India.

- Fødslen skete efter flere komplikationer, og derfor ville min mand og jeg gøre dagen mindeværdig, siger tvillingernes mor, 27-årige Preeti Verma fra Raipur, til Press Trust of India.

Tvillingeparret blev født natten til fredag 27. marts - altså under den igangværende, nationale lockdown i Indien, som trådte i kraft 24. marts. Moderen fortæller, at navnene skal minde dem om alt det svære, de er gået igennem siden landets nedlukning inden den vellykkede fødsel på Dr BR Ambedkar Memorial Hospital i Raipur.

Shabhra Singh, der er public relations officer på hospitalet, bekræfter historien over for Press Trust of India. Hun fortæller, at de to nyfødte og deres mor for nylig er blevet udskrevet og har det godt.

Hun fortæller desuden, at fødslen var en kompliceret sag, og derfor blev der straks planlagt et kejsersnit, da Preeti Verma ankom på hospitalet.

- 45 minutter efter deres ankomst blev de født, siger Shabhra Singh og fortæller, at de to nyfødte blev lidt af et tilløbsstykke på hospitalet, efter det blev alment kendt, at forældrene planlægger at navngive dem Covid og Corona

Den 27-årige mor tager dog forbehold for, at hun og hendes mand stadig kan nå at ændre holdning og give deres børn andre navne.

- Jeg er blevet velsignet med tvillingerne - en dreng og en pige - i de tidlige timer af 27. marts. Vi har indtil videre navngivet dem Covid (dreng) og Corona (pige), siger Preeti Verma til Press Trust of India.

- Virussen er bestemt farlig og livstruende, men udbruddet har fået folk til at fokusere mere på sanitet og hygiejne, og har også fået indkodet andre gode vaner. Derfor tænkte vi på disse navne, siger den 27-årige mor om det lettere usædvanlige navnevalg.

- Så da personalet på hospitalet også begyndte at kalde dem for Corona og Covid, besluttede vi endelig at navngive dem efter pandemien, fortsætter hun.

Også TMZ skriver, at de har talt med forældreparret Preeti og Vimay Verma om navnevalget.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+