Annonce:
Annonce:

Tvillingerne tog på restaurant med mor: Kort efter var den ene død

En kun 15 måneder tvillinge-pige blev kvalt i sin egen mad - hun var blevet født med en meget sjælden sygdom

Tvillingerne Hazel og Lily iført flotte grønne hatte. (Foto: Facebook)
Tvillingerne Hazel og Lily iført flotte grønne hatte. (Foto: Facebook)
Annonce:
Følg Samfund

Skæbnen kan virkelig være hård og ubønhørlig. Det beviser en hjerteskærende sag fra den 12. september, hvor den kun 15 måneder gamle tvillinge-pige Hazel fra Barrow i England fik noget mad galt i halsen og kæmpede for sit liv, mens hendes lille tvillingesøster Lily forfærdet så på.

De enæggede tvillingepiger er begge født med den meget sjældne sygdom oesophagusatresi. Det er en medfødt misdannelse, hvor barnet fødes med et aflukket spiserør. Det vil sige, at den øverste del af spiserøret ender blindt ca. 10 centimeter neden for læberne.

Umiddelbart efter fødslen blev begge pigerne opereret for deres sjældne lidelse og lærte efterhånden at spise. I starten var det udelukkende flydende føde, men senere kunne de også spise mad, der var most.

Annonce:

Den skæbnesvangre dag den 12. september, hvor Hazel døde, begyndte ellers lykkeligt. Tivllingernes mor Sally McKimm havde nemlig taget begge sine døtre med til en skobutik for at få målt deres fødder, fordi de skulle have deres allerførste rigtige sko.

Umiddelbart efter tog Sally McKimm sine tvillinge-døtre med til en nærliggende restaurant for at spise frokost. Og her konstaterede Sally hurtigt, at den lille Hazel havde fået maden galt i halsen. Heldigvis var der et par gæster i restauranten, der havde forstand på førstehjælp, der kom den lille pige til hjælp. Det skriver den britiske avis Mirror.

- Jeg kunne hurtigt se, at Hazel kæmpede med maden, og at det blev alvorligt. Så jeg råbte på hjælp. En kvinde og en mand kom straks hen for at hjælpe, og de virkede, som om de havde kendskab til førstehjælp. Så jeg bad dem om at hjælpe Hazel, fordi jeg selv var for oprørt og ulykkelig til at gøre noget.

Annonce:

- Det lykkedes for manden og kvinden at få Hazel til at trække vejret igen. Og kort efter kørte de os til det nærmeste hospital, fortæller Sally McKimm til avisen Mirror.

På hospitalet arbejdede lægerne uafbrudt i to timer for at stabilsere den lille Hazel, men dog uden held. Kl. 15.30 fik Sally McKimm og hendes ægtemand Aydn den besked, som alle forældre frygter: Jeres datter er død.

Sally havde pludselig fået et hjertestop, og lægerne kunne intet gøre for at redde hendes liv.

- Jeg har genoplevet den dag tusind gange og tænkt: Hvad kunne jeg have gjort bedre? Men hvis lægerne på hospitalet ikke engang kunne redde hendes liv, hvordan skulle jeg så have kunnet redde hendes liv.

Hun fik et et kort liv
Både Sally og hendes ægtemand Aydn er taknemmelige for hvert eneste sekund, de har haft sammen med deres nu afdøde datter, selv om hendes liv blev meget kort.

Annonce:

- Vi lavede altid så mange skønne ting sammen. Lørdagen før Hazel døde tog vi allesammen til Den Zoologiske Have i Blackpool. Og mine piger var helt vilde med aberne. Hazel elskede livet. Hver gang vi havde fridage, tog vil til en park eller til stranden eller gik bare en tur. Vi lavede så mange skønne ting sammen.

- Og min lille Hazel elskede sin tvillingesøster Lily. Hazel grinede af alle de ting, som Lily gjorde. Og mine piger elskede at være sammen. En af de ting, jeg har tænkt meget over siden Hazels død er, at det var skønt, at de to havde hinanden.

 

 

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: