Twitter fylder ti år: Se de vildeste tweets og verdens første online-pip

Skuespillere, musikere og en vis præsident fra 'Guds eget land' har lavet nogle af de mest 'likede' tweets gennem tiden

(Privatfoto)
(Privatfoto)
Følg Samfund

I dag er det ti år siden, Twitter kom til verden.

Tweets, retweets, likes. I Danmark er det sociale medie mest kendt for at huse politikere, journalister og forskellige myndigheder som eksempelvis politikredsene, mens mediet i USA er allemandseje.

Men Twitter er ikke kun et redskab for hungrende fans, der elsker One Direction, men her også været et vigtigt middel i konflikter som det arabiske forår i protest mod diktatoriske regimer.

De vildeste tweets
Herunder kan du se de ti mest 'likede' tweets. Er du selv på Twitter, kan du måske gætte en enkelt eller to, men er du ny på det sociale medie med den kendetegnede pipfugl, eller har du aldrig været derinde, så kan du blive overrasket over, hvem det er, der optager Twitter-folket.

1. Den mest spektakulære selfie

Ingen over og meget langt ned til nummer to. Komikeren og talk show-værten Ellen DeGeneres var i 2014 vært for det 84. Oscar-show, og med sig på scenen havde hun medbragt sin smartphone. 2014 var selfie-året, men der er ingen tvivl om, hvem der ville vinde prisen for årets selfie.

På et enkelt billede ses nogle af verdens mest kendte skuespillere, der fik mast sig med ind: Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Meryl Streep, Bradley Cooper, Lupita Nyong'o og hendes bror, Angelina Jolie og Kevin Spacey samt en klemt Jared Leto i venstre side og en næsten usynlig Channing Tatum bagved.

I skrivende stund er tweetet blevet 'liket' 2.147.000 gange og 'retweetet' 3.354.000 gange.

2. Harry Styles' stikpille til Taylor Swift

Tilbage i slutningen af 2012 datede One Direction-medlemmet Harry Styles country-sangerinden Taylor Swift. Som så mange andre af Taylor Swifts forhold flød det ud i sandet efter et par måneder, men mens den 26-årige sangerinde flere gange har inkluderet sine eks'er i sine sange, så er det blevet vendt mod hende selv.

Men da Harry Styles tidligere på året fyldte 22 år, kunne han åbenbart ikke dy sig for at sende en stikpille mod sin ekskæreste.

3. One Direction-medlem blev far

Louis Tomlinson er næste One Direction-medlem på listen. Han er langt fra den sidste.

4. Zayn Malik roser One Direction

Der var masser af likes og retweets, da det tidligere medlem af One Direction sendte ros til bandets nye single.

Zayn Malik forlod One Direction i marts 2015.

5. Leonardo vinder sin første Oscar

Ingen fortjente det mere. Sådan lød de fleste reaktioner, da skuespilleren Leonardo DiCaprio endelig vandt sin første Oscar den 28. februar i år.

Folk på Twitter gik amok, da han efter fem nomineringer og fem tab, endelig kunne tage den gyldne statuette med sig hjem for hovedrollen i filmen The Revenant.

6. Endnu et One Direction-medlem

Liam Payne fra One Direction er nummer seks på listen med dette tweet.

7. Dagene før One Direction

Irske Niall Horan havde nok aldrig regnet med at nå dertil, hvor han er i dag. Den 22-årige, der i dag er verdenstjerne og medlem af bandet One Direction, håbede blot på at komme med i programmet X-factor tilbage i 2010.

8. 'The Clockmaster' møder Obama

I slutningen af 2015 blev den 14-årige Ahmed Mohamed anholdt på sin high school i Texas, mistænkt for at have medbragt en bombe til skole. I virkeligheden var den tikkende lyd et hjemmelavet ur. Historien gik verden rundt og inden længe, modtog den 14-årige en invitation fra en helt særlig person.

Nemlig præsident Barack Obama.

9. Verdens mest kendte transkønnede

Det var et chok for hele verden, da den olympiske guldmedalje-vinder Bruce Jenner sprang ud som transkønnet i september 2015 og skiftede navn til Caitlyn Jenner.

Hun har seks børn fra tre ægteskaber og er desuden kendt for realityserien 'Keeping up with the Kardashians', som hun medvirkede i, mens hun var gift med Kris Jenner.

Caitlyn Jenner er desuden far til modellen Kendall Jenner.

10. Populær bad-boy

Justin Bieber har mange følgere på Twitter, som elsker hans tweets.

Første tweet nogensinde

Det første tweet blev selvfølgelig sendt ud på det sociale medie den 21. marts 2016. Det blev skrevet af en af grundlæggerne ved navn Jack Dorsey, der den dag i dag fortsat er administrerende direktør for Twitter.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+