Tyggegummi over alt: Kommune giver op

Det er for dyrt at fjerne tyggegummi-klatter fra fortove i Aarhus Kommune

Man vurderer, at der er 20-30 tyggegummi-klatter på hver flise på Strøget i Aarhus. (Foto: Polfoto)
Man vurderer, at der er 20-30 tyggegummi-klatter på hver flise på Strøget i Aarhus. (Foto: Polfoto)

Aarhus Kommune vil ikke længere bruge penge på at fjerne tyggegummi-klatter på fortovene. Det er simpelthen for mange af dem.

Det skriver Stiften.

- Det koster rigtigt mange penge. Og når vi har fjernet dem, går der ikke lang tid, før de er erstattet af nye klatter, siger Kim Gulvad Svendsen, der er chef for Drift og Myndighed i Aarhus Kommune til Århus Stiftstidende.

Vejdirektoratet fjerner hvert andet toilet på de mest udsatte rastepladser. På billedet ses et toilet på en rasteplads i Tyskland. (Foto: Polfoto) Samfund Bolle-huller lukker toiletter på rastepladser

Man har regnet ud, at det koster omkring ti kroner at fjerne hvert enkelt tyggegummi fra fortovet. Man har samtidigt regnet ud, at hver eneste at fliserne på Strøget i Aarhus er dækket af 20 til 30 tyggegummi-klatter.

Grunden til den høje pris er, at processen med at fjerne klatterne er langsommelig.

Ved attentatet på Dansk Røde Kors' asylcenter Lyngbygård på Djursland sidst i august blev centrets minibus brændt af. (Foto: Ernst van Norde) Krimi Racistisk terror mod dansk asylcenter

I stedet opfordrer chefen for Drift og Myndighed til, at man smider sit tyggegummi i skraldespanden, når man er færdig med at tygge på det.

- Byens rum er vores alle sammens. Og der er vel ingen, der går og spytter tyggegummi ud på stuegulvet derhjemme. Vi skal værne om vores fælles eje, siger han til Stiften.

86 kommentarer
Vis kommentarer