Typisk dansk sommervejr forude

- Ingen udsigt til hedebølge foreløbig, siger DMI-meteorolog

Sommeren bliver en af den slags, hvor parasollen leverer skygge den ene dag og fungerer som paraply den næste - en typisk dansk af slagsen. (Foto: Jesper Mortensen)
Sommeren bliver en af den slags, hvor parasollen leverer skygge den ene dag og fungerer som paraply den næste - en typisk dansk af slagsen. (Foto: Jesper Mortensen)

Med bare to uger til midsommer, sankthans-bål og feriestart er det bedste sommervejr stadig i retsordre. Eller rettere - det kommer i små portioner.

- Vi kender det som typisk dansk sommervejr. Ikke helt forrygende, men heller ikke rigtigt dårligt. Det vil opleves som  et par fine dage hist og nogle grå dage pist, siger DMI-meteorolog Thyge Rasmussen.

- Nu har vi ellers lige oplevet nogle meget våde dage med en hel måneds regn på et døgn. Har vi ikke en varmebølge til gode?

- Njarh, skybrud bliver også en undtagelse. Der er i hvert fald ikke udsigt til et lignende uvejr som fredag, hvor et bredt bælte af regn og torden trak op gennem Jylland og leverede mellem 20 og 40 mm vand.

- Det var værst i Vejle-området, hvor de med 59,4 mm fik hele juni måneds nedbør, som er 55 mm, på én gang plus en sjat oven i.

- Lange, stabile periode med varme er der ikke umiddelbart udsigt til. Men der kommer fine dage ind ind imellem udsvingene. På torsdag eksempelvis får vi 23-25 grader, men kun 16-18 grader i dagene forinden, siger Thyge Rasmussen.

- Så vi skal vænne os til de her irriterende udsving i vejret. Sådan var det jo også hele vinteren vinter. Er det den nye danske model?

- Ja, det kan man godt sige. Men der vil ofte være store regionale forskelle på dagen. Søndag vil landet for eksempel være delt på tværs. Der vil komme regn i det nordlige Jylland og dejligt sommervejr med sol og varme i de sydlige egne og på øerne, siger han.

- Men landsdækkende solstråler af længere varighed er der ingen håb om foreløbig?

- Måske. Hvis det kan hjælpe lidt på humøret, har vi faktisk i øjeblikket et spirende håb om en stabil sommerperiode i juli. Men prognosen er forbundet med stor usikkerhed, siger Thyge Rasmussen.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri