Tyrkiet-kollaps koster rejsende 19 millioner kroner

Rejsegarantifonden bliver påført et mega tab, efter Tyrkiet Eksperten kollapsede i 2013

Rejsegarantifonden skal dykke dybt i kassen for at dække det tab, som det kollapsede Tyrkiet Eksperten kommer til at koste. Kurator i konkursboet Ole Borch har i dag sendt en skrivelse ud, hvor af det fremgår, at kreditorerne i selskabet ikke skal forvente at få en rød reje efter kollapset.

Der er indgivet krav i selskabet for 97 millioner kroner, men indtil nu har kurator kun fundet aktiver for 83.745,76 kroner. Rejsegarantifonden oplyser til Ekstra Bladet at konkursen koster fonden omkring 19 millioner kroner; dertil kommer yderligere udgifter til kuratoren for at få ham til at forberede en stævning mod ledelsen.

Se også: Kollaps-ledelse stævnes for millioner

- Man skal ikke bare kunne slippe afsted med at påføre fonden et meget stort tab; uanset om man er i besiddelse af midler eller ej, siger Birgitte Fjeldhoff, direktør i Rejsegarantifonden.

- Hvis vi mener, at der er grundlag for det, mener vi, at der skal statueres et eksempel, og så kommer det i anden række, om vi forventer at få penge ind på det, siger hun.

De mange millioner kroner bliver fundet i kisten hos fonden, og kunderne vil derfor ikke komme til at opleve prisstigninger, siger Birgitte Fjeldhoff.

Tyrkiet Eksperten gik konkurs i udgangen af 2013, selv om selskabet indtil da havde leveret overskud og positiv egenkapital. Det er blandt andet det, som undrer Rejsegarantifonden samt kurator, Ole Borch:

- De tab, der er opstået i Tyrkiet Eksperten, er så store, at det er relevant at få fastslået, om der ligger ansvarspådragende handlinger bag. Det er svært bare at lukke øjne og ører, efter selskabet i et år rapporterer overskud og positiv egenkapital, og kort tid efter melder et totalt sammenbrud ind. Det bør belyses, siger Ole Borch, partner, Bech-Bruun.

46 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere