Tyrkiet ønsker at tale med Rusland efter nedskydning

Lad os åbne militære kommunikationslinjer mellem Tyrkiet og Rusland, siger den tyrkiske premierminister

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, opfordrer til, at der etableres kanaler for militær kommunikation mellem Tyrkiet og Rusland for at forhindre, at nedskydningen af et russisk kampfly gentager sig.

Det russiske kampfly blev skudt ned tirsdag i sidste uge af Tyrkiet, da det kortvarigt krydsede en tyrkisk grænselomme til Syrien. Den ene af de to piloter overlevede.

Putin mener, at Tyrkiet skød kampflyet ned, fordi de vil bevare deres olieforsyninger fra Islamisk Stat. (FOTO: Alexei Nikolsky/AP) Krig & katastrofer Putin: Kampfly skudt ned for at beskytte olie-samarbejde med IS

- Vores opfodring til Rusland er at åbne militære kommunikationskanaler for at forhindre, at lignede episoder sker. Lad os holde de diplomatiske kanaler åbne, siger Davutoglu på et pressemøde.

- Vi må sætte os ned ved bordet og tale i stedet for at fremsætte ubegrundede beskyldninger, føjer han til.

Det har udløst en alvorlig diplomatisk krise i forholdet mellem de to lande. Rusland har indført sanktioner over for tyrkiske landbrugsvarer, og russiske statsborgere, der ellers fylder meget i tyrkiske turistområder, kan ikke længere tage på pakkerejser til landet.

Rusland meddelte mandag demonstrativt, at der ikke ville blive noget møde mellem præsident Vladimir Putin og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, på FN's klimatopmøde i Paris.

Begge var til stede i den franske hovedstad.

6 kommentarer
Vis kommentarer