Annonce:
Annonce:

Tyrkisk chef for Amnesty International anholdt

Politiet i Tyrkiet har tirsdag morgen anholdt Amnesty Internationals tyrkiske chef i sit hjem i byen Izmir

Annonce:
Følg Samfund

Den tyrkiske leder af Amnesty International, advokat Taner Kilic, er tirsdag morgen kl. 6.30 blevet anholdt af tyrkisk politi.

Ifølge Amnesty International er han anholdt med beskyldninger om at have forbindelser til Fethullah Gülen-bevægelsen, som den tyrkiske præsident Erdogan har anklaget for at stå bag kupforsøget 15. juli sidste år.

Selvom det langt fra er hverdagskost at ledere af Amnesty International bliver anholdt, så var de forberedt på sådan en situation, fortæller Ole Hoff Lund, pressechef i Amnesty International i Danmark.

- Ja, så skete det fandme. Vi har frygtet i månedsvis, at løkken ville blive strammet, og at den tyrkiske regering ville begynde at anholde vores folk.

Annonce:

- I takt med, at forholdene i Tyrkiet er blevet værre og værre og flere og flere er røget i fængsel, så er det klart, at vi har frygtet, at det har kunnet ramme os, der jo er kritiske over for regeringen. Derfor har medarbejderne dernede forberedt sig på en sådan situation.

'Grundløst'
At der skulle være hold i anklagerne mod Taner Kilic afviser Amnesty International og Ole Hoff Lund.

- Det er fuldstændig grundløse anklager. Han har været i Amnesty-bevægelsen i årtier og er en anerkendt advokat. Det er mere end vanskeligt at få øje på, at han skulle have været involveret i noget kupmageri eller lignende, siger Ole Hoff Lund og uddyber, at Amnesty International har været i kontakt med de tyrkiske myndigheder, uden der kom noget konstruktivt ud af det.

Ransaget
Taner Kilic blev anholdt i sit hjem i byen Izmir i det vestlige Tyrkyet og eskorteret af politiet til sit advokatkontor.

Ifølge Amnesty blev begge ejendomme ransaget, og han sidder nu fængslet hos politiet i Izmir.

Amnesty i Danmark vil nu kontakte den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen.

Annonce:

- Vi kommer til at tage fat i Anders Samuelsen omkring denne her sag, og så håber vi, at den danske regering vil hjælpe med at lægge pres på tyrkerne for at få Taner Kilic løsladt.

Kilic har været leder af den tyrkiske del af Amnesty International siden 2014 og har været aktiv i bestyrelsen siden 2002 med få afbrydelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: