Tyrkisk militær bombarderer Islamisk Stat nær Aleppo

Tusindvis af civile er på flugt fra Islamisk Stats offensiv i det nordlige Syrien mod ikke-jihadister

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det tyrkiske militær har dræbt mindst 28 medlemmer af Islamisk Stat ved et granatbombardement af jihadisternes stillinger nord for den syriske by Aleppo.

Det oplyser den tyrkiske nyhedskanal CNN Turk.

Ved angrebet, der fandt sted søndag, blev Islamisk Stats stillinger bombarderet 58 steder, oplyser CNN Turk.

Den regeringsvenlige tyrkiske avis Sabah skriver, at fem mennesker blev såret i Tyrkiet af raketter fra Islamisk Stat. Raketterne blev affyret fra det nordlige Syrien og slog ned i den tyrkiske grænseprovins Kilis, der ligger omkring 60 kilometer nord for Aleppo.

Den tyrkiske grænseregion Kilis er blevet ramt af raketter fra Islamisk Stat mere end 70 gange siden januar.

Mindst 21 mennesker er blevet dræbt - deriblandt børn.

Det tyrkiske militær svarer som regel igen med artilleriangreb, men det er svært for tyrkerne at ramme mobile mål. Tyrkiet har bedt om mere hjælp fra vestlige allierede til at forsvare landets grænse.

i det samme område i det nordlige Syrien er tusinder af civile på flugt fra Islamisk Stats offensiv mod moderate oprørere - navnlig kurdere.

Offensiven er rettet mod byerne Marea og Azaz. Den kan medføre, at Islamisk Stat får kontrol over et område, der slutter op til den kurdiske enklave Afrin.

- Mindst 29 civile er dræbt, siden Islamisk Stat indledte angrebet tidligt fredag, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

En kurdisk-arabisk alliance indledte i sidste uge en større offensiv mod Islamisk Stat nord for bevægelsens hovedkvarter i byen Raqqa.

Amerikanske specialsoldater deltager i offensiven. Den amerikanskledede alliance har udført over 150 luftangreb mod IS i det nordlige Syrien, siden offensiven blev lanceret.

Over 6000 civile - de fleste kvinder og børn - er flygtet til landområderne i Aleppo-provinsen fra blandt andet byen Marea.

39 kommentarer
Vis kommentarer