Tys-tys om kontanthjælp: Venstre ved du ikke hvor du har

Skaber utryghed: Partiet vil ikke fortælle, hvordan deres ’moderne’ kontanthjælpsloft bliver skruet sammen

Ingen ved rigtig, hvor man har Venstre og Lars Løkke i forhold til kontanthjælp.
Ingen ved rigtig, hvor man har Venstre og Lars Løkke i forhold til kontanthjælp.

Venstre har tidligere brugt sloganet: Venstre ved du, hvor du har. Men når det gælder kontanthjælp, så er der ingen, der ved, hvor Venstre står.

Derfor er utrygheden blandt kontanthjælpsmodtagerne stor. Hvis Lars Løkke Rasmussen får nøglerne til Statsministeriet tilbage, så vil Venstre arbejde for at indføre et såkaldt ’moderne kontanthjælpsloft’, men de vil ikke fortælle kontanthjælpsmodtagerne, hvordan loftet bliver skruet sammen.

Indtil videre har Venstre udelukkende lagt op til, at der skal indføres et kontanthjælpsloft, og pengene skal bruges til at sænke skatten for de lavestlønnede, så det i højere grad kan betale sig at arbejde. Resten har siden planen blev lagt frem af Lars Løkke Rasmussen i 2013 været et mysterium på højde med skibes forsvinden i Bermuda-trekanten. Og det vil det også fortsætte med at være indtil det nært forestående valg.

Se også: Venstre-kandidater til Løkke: Hvad skal vi mene?

Vækker bekymring
Men den mangelfulde udmelding bekymrer de mennesker, der i øjeblikket lever på kontanthjælp. De er bange for, at de ganske enkelt ikke kan få det til at løbe rundt, hvis de ender med at få frataget penge.

Ekstra Bladet har talt med tre danskere på kontanthjælp rundt omkring i landet, og beskeden til Venstre og resten af blå blok er klar. De frygter, at de ikke kan få hverdagen til at løbe rundt.

– Det er knald i hytten, at Venstre nu vil gøre det endnu hårdere at være på kontanthjælp, siger Alice Grobb, 53-årig kontanthjælpsmodtager fra Jyderup.

Charlotte Elisabeth Urne fra København har levet fire år på kontanthjælp.

– For mig er det fuldstændig uforståeligt, at Venstre vil indføre et loft. Det gør mig vred, bange og ked af det, fordi jeg forventer hvad som helst fra dem.

Samme toner lyder fra den 28-årige nordjyde, Jenni Pedersen, der er uddannet social- og sundhedshjælper:

- Jeg synes, at det er lavt af Venstre, for det vil ikke motivere mig mere, hvis jeg få færre penge. Det vil bare skabe endnu større problemer og mere kaos.

Venstre afviser
Men alligevel afviser Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen at give et svar på, hvad kontanthjælpsloftet kommer til at indeholde.

– Der er ingen tvivl om, at det er hårdt at være på en overførselsindkomst, og det skal man ikke være i længere tid. Vi skal sikre, at de mennesker kommer i job hurtigst muligt. Men jeg kommer ikke med et præcist tal på, hvor et moderne kontanthjælpsloft skal ligge inden valget, siger Hans Andersen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, men han har ikke haft tid til at stille op til interview.

1 af 2 Lars Løkke varsler et ’moderne’ kontanthjælpsloft, men vælgerne skal endelig ikke have for meget at vide om, hvad det indebærer før efter valget. foto: martin Bubandt/polfoto
2 af 2 Ingen ved rigtig, hvor man har Venstre og Lars Løkke i forhold til kontanthjælp.
486 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere