Tysk anklager dropper sag om USA-overvågning af Merkel

Beviserne er ikke tilstrækkelige til at føre sag om påstået aflytning af den tyske forbundskanslers telefon

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Den tyske statsadvokat har stoppet en undersøgelse af påstået amerikansk aflytning af forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon.

Det skyldes, at beviserne til at føre en sag ved tyske domstole er for få, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Den øverste offentlige anklager har lukket efterforskningen om amerikanske efterretningstjenesters formodede aflytning af en mobiltelefon, som benyttes af kansleren.

- Det skyldes, at der ikke kan føres tilstrækkeligt juridisk bevis for beskyldningerne i henhold til straffeloven, skriver anklagemyndigheden.

Sagen skrottes, til trods for at USA på en måde har bekræftet aflytningen af Merkels telefon med en melding om, at den ikke længere finder sted.

Den udmelding fra Washington er imidlertid ikke nok til at føre en sag på tysk grund, bekræfter anklageren.

Det var den tidligere amerikanske efterretningsmand Edward Snowden, som i 2013 sagde, at sikkerhedstjenesten NSA aflyttede forbundskanslerens telefon.

Whistlebloweren har fået asyl i Rusland efter at være flygtet fra USA, hvor han frygter en hård straf, hvis myndighederne pågriber ham.

Der har været en stribe sager om påstået overvågning og aflytning, der både involverer amerikanske og tyske efterretningstjenester.

Blandt andet skal overvågningstjenesten NSA ifølge tyske aviser i årevis have modtaget hjælp fra Tyskland til at udspionere den franske regering og EU-Kommissionen.

De to lande har angiveligt også samarbejdet om industrispionage.

5 kommentarer
Vis kommentarer