Tysk bilgigant tilbagekalder over tre millioner biler

Den tyske luksusbil-producent Daimler tilbagekalder tre millioner Mercedes-Benz biler i Europa

Følg Samfund

Over tre millioner dieselbiler af mærket Mercedes-Benz bliver lige nu tilbagekaldt i hele Euopa.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tilbagetrækningen af de mange biler menes at komme til at koste bilgiganten over 1,6 milliarder kroner og vil blive sat i gang i de kommende uger. Hvornår hele proceduren er færdig melder Daimler ikke noget ud om.

Årsagen til tilbagetrækningen af de over tre millioner biler er, at den tyske bilproducent Daimler ønsker at forbedre udledningen fra bilerne. Arbejdet var allerede i gang på et stort antal biler, men nu har man altså valgt at kalde et endnu større parti tilbage, så det samlede antal ender på over tre millioner.

- For effektivt at forbedre udledningen i andre modeller, har Daimler nu besluttet at forlænge tilbagetrækningen til at inkludere over tre millioner Mercedes-Benz-biler. På denne måde er Daimler med til at yde et stort bidrag til reduktionen nitrogen-oxid-udledningen fra dieselbiler i europæiske byer, lyder det fra Daimler-koncernen i en udtalelse, som AFP brunger.

For en uge siden skrev flere tyske medier, at Daimler havde manipuleret en række motorer på omkring en million dieselbiler for at få dem til at se ud til at være mindre forurendende.

Suddeutsche Zeitung kunne beskrive, at Daimler skal have brugt et såkaldt 'defeat device' i deres biler. Det skulle have gjort det muligt for Daimler at sælge biler, der udleder flere gasser end det er lovligt ifølge EU-regulativer.

En lignende sag ramte tilbage i 2015 en anden tysk bilgigant nemlig Volkswagen, der indrømmede, at de havde manipuleret med udledningen i op mod 11 millioner biler på verdensplan.

Anklage: Bilgigant solgte million biler med for høj emission

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag