Tysk politi tilbageholder tog på vej til Danmark

To tog som er på vej til Danmark, er tirsdag formiddag blevet tilbageholdt, fordi der var mistanke om, at der var flygtninge om bord.

Tysk politi har endnu ikke oplyst, hvorfor de tilbageholder tog, som er på vej til Danmark. (Foto: Jens Wolf/picture-alliance/dpa/AP)
Tysk politi har endnu ikke oplyst, hvorfor de tilbageholder tog, som er på vej til Danmark. (Foto: Jens Wolf/picture-alliance/dpa/AP)

Hver anden time kører der tog om bord på færgen mellem Puttgarden og Rødby, men her til formiddag, har tysk politi foreløbig tilbageholdt to tog, som var på vej fra Tyskland til Danmark.

- Vi kan bekræfte at tysk politi har tilbageholdt et tog i Lübeck og et i Hamborg, siger Communications manager i Scandlines, Anette Ustrup Svendsen til Ekstra Bladet.

Deutche-Bahn bekræfter over for Ekstra Bladet, at det tyske politi har stoppet to tog, fordi der er flygtninge ombord.

Syriske flygtninge på vej gennem Danmark. (Foto: Per Rasmussen) Dansk politik - 8. sep. 2015 - kl. 12:12 Lige nu: Her reder Danmark op til flygtninge i hundredvis

250 flygtninge stoppet i Lübeck

Toget i Lübeck blev stoppet af det tyske Bundespolizei.

- Vi tjekkede alle passagererne, og det viste sig, at omkring 250 flygtninge rejste uden identifikationspapirer. Når de ikke kan identificeres, kan vi ikke lade dem rejse ind i Danmark, siger den presseansvarlige i Bundespolizei Bad Bramstedt, Matthias Menge til Ekstra Bladet.

Flygtningene bliver nu transporteret til en flygtningelejr i Neumünster.

Ifølge Ritzau har politiet stoppet omkring 500 flygtninge i Hamborg og Lübeck.

Deutche-Bahn vil fortsat sende tog fra Tyskland til Danmark, og ifølge Matthias Menge fra Bundespolizei Bad Bramsted, vil det tyske politi ikke kontrollere allesammen, selvom de får oplysninger om, at der skulle være flygtninge om bord.

- Vi kontrollerer nogle tog, men vi har ikke mandskab til at kontrollere alle, siger han til Ekstra Bladet.

Siden i søndags er omkring 1150 flygtninge rejst ind i Danmark.

65 kommentarer
Vis kommentarer