Tyskere anser frygten for islamisering for overdrevet

13 procent af de adspurgte i ny tysk meningsmåling er klar til at deltage i antiislamiske demonstrationer

To tredjedele af den tyske befolkning - omkring 67 procent - mener, at frygten for en islamisering af Tyskland bliver overdrevet, mens 29 procent finder protestmarcher mod en islamisering for berettiget, viser en ny meningsmåling i nyhedsmagasinet Stern.

Målingen, der er gennemført af Forsa-instituttet, viser imidlertid, at kun 13 procent af de adspurgte selv ville deltage i de omstridt protestmarcher, som har opnået øget tilslutning de seneste uger, og som 17.500 mennesker deltog i i Dresden op til jul.

Forbundskansler Angela Merkel har i sin nytårstale kritiseret de omstridte marcher, der arrangeres af den nye protestbevægelse Pegida, Patriotiske europæere mod islamiseringen af Vesten, der ønsker en indvandringspolitik som i Schweiz.

- Jeg vil sige til alle, der deltager i den slags demonstrationer: Følg ikke dem, der opfordrer til det. For alt for ofte er der fordomme, er der kulde, ja, endda had i deres hjerter, sagde Merkel onsdag i sin nytårstale.

Euroskeptikerne i Alternative für Deutschland, AfD, har kritiseret Merkel for at tale ned til folk og stemple dem som fremmedfjendske.

Ifølge Forsa-målingen mener 71 procent af AfD's vælgere, at islam fylder så meget i det tyske samfund, at protestmarcherne er på sin plads.

Forsas leder, Manfred Güllner, siger til Stern, at tilhængerne af Alternative für Deutschland "er en marginalgruppe med klare fremmedfjendtlige tendenser."

Ved et kommende valg ville 10 procent af tyskerne ifølge undersøgelsen stemme på et parti, der kæmper mod islam.

Merkel sagde i sin nytårstale, at østtyskerne i 1989 hver mandag gik på gaden for at vokse op uden frygt - ligesom mange flygtninge i dag håber på et nyt liv i Tyskland uden frygt.

- I dag er der igen nogle, som om mandagen råber "Vi er folket". Men i virkeligheden mener de: "I er ikke en del af os - på grund af jeres hudfarve og religion", sagde hun.

De anti-muslimske demonstrationer i Dresden i det østlige Tyskland begyndte i oktober som protest imod en plan om 14 centre i byen for omkring 2000 asylansøgere.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer