Annonce:
Annonce:

Tyskland åbner opholdssted for homoseksuelle flygtninge

En stigende forfølgelse af homoseksuelle flygtninge har fået Tyskland til at oprette helt nyt opholdssted

Annonce:
Følg Samfund

Tyskland åbner mandag sit første opholdssted for både mandlige og kvindelige homoseksuelle flygtninge. Årsagen er, at der er stigende frygt for trusler mod seksuelle minoriteter på overfyldte opholdssteder rundt omkring i landet.

De homoseksuelle flygtninge bliver huset i den tyske by Nürnberg, og der vil være plads til otte personer, siger Michael Glas, der driver foreningen Fliederlich, der står bag tiltaget.

- Der er ikke nogen, der er flyttet ind endnu, men det er et spørgsmål om en dag eller to, før boligen er klar, siger Michael Glas.

- Fire personer fra Irak, Syrian og Etiopien har anmodet om en seng i det lille hus på to etager, siger Michael Glas fra Fliederlich.

Foreningen besluttede at åbne opholdsstedet efter at være blevet kontaktet af 20 flygtninge, der sagde, at de følte sig truede de steder, hvor de var placeret.

- Fordomme forsvinder ikke, når man krydser grænserne, siger Michal Glas og tilføjer, at de mennesker, der bliver forfulgt i deres hjemland for at være homoseksuel, også bliver det i flygtningecentrene i Tyskland.

Ud over opholdsstedet i Nürnberg er der også planer om at skabe 120 sengepladser til homoseksuelle flygtninge i Berlin.

Der findes ikke officielle tal på antallet af angreb mod homoseksuelle flygtninge i Tyskland, der sidste år tog i mod 1,1 million asylansøgere.

Foreningen for bøsser og lesbiske i Berlin i delstaten Brandenburg siger dog, at man har registreret 95 tilfælde af angreb fra 1. august til 31. december sidste år.

Det inkluderer blandt andet vold, seksuelle overgreb og trusler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: