Tyskland har nu 11 millioner indvandrere

I første halvår af 2015 har der været 150 brandstiftelser eller andre angreb mod flygtningelejre i Tyskland

Mens Tyskland oplever voksende modstand mod indvandrere i landet, viser nye tal fra Tysklands nationale statistiske departement, at antallet af indvandrere overstiger 11 millioner.

I 2014 var der 11 millioner indvandrere i Tyskland, hvilket var en stigning på 3,7 procent i forhold til 2013, skriver Reuters.

Personer med indvandrerbaggrund udgjorde sidste år en femtedel af befolkningen.

Den tyske befolkning tæller 80,6 millioner.

De nye tal understreger det faktum, at Tyskland har budt hundredtusindvis af flygtninge inden for. En stor del af de nye borgere kommer fra andre europæiske lande som Polen, Rumænien, Italien, Bulgarien og Ungarn.

En meningsmåling viste i sidste uge, at der er faldende opbakning i den tyske befolkning til de flygtningevenlige dele af regeringens politik.

I første halvår af 2015 har der været 150 brandstiftelser eller andre angreb mod tyske flygtningelejre, som blandt andet huser flygtninge fra Mellemøsten, Afrika og Asien.

Også sammenlignet med andre lande i Europa er Tyskland et yndet mål for migranter. Hver tredje asylansøger i EU retter blikket mod forbundsrepublikken, som indtil videre i år allerede har fået 100.000 flere ansøgere end hele sidste år tilsammen.

De tyske delstater, som fordeler antallet af asylansøgere på baggrund af kapacitet, har gentagne gange slået alarm og krævet større statslig hjælp til at håndtere de mange flygtninge.

Myndighederne havde forventet 450.000 asylansøgere i 2015, men den har været nødsaget til at revidere tallet til 500.000, hvilket er mere end en fordobling af sidste års antal.

Det er især landets stabile økonomi, der er skyld i, at Tyskland er blevet et eftertragtet mål for migranter, som flygter fra fattigdom, krig og forfølgelse.

34 kommentarer
Vis kommentarer