Tyskland vil forbyde salg af Stradivarius-violiner

Kriseramt tysk bank vil sælge sjældne strygeinstrumenter, men det er ikke en populær beslutning.

Tyske myndigheder vil forsøgte at forhindre, at to værdifulde Stradivarius-violiner, som i dag ejes af en kriseramt bank, havner på udenlandske hænder.

I et forsøg på at få nedbragt sin gæld ønsker banken blandt andet at skille sig af med de eftertragtede violiner, men den beslutning er ikke populær i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Flere borgere har protesteret mod beslutningen, og delstatens kulturminister, Ute Schäfer (SPD), vil forsøge at standse salget og dermed sikre, at de værdifulde instrumenter og andre kostbare kunstværker i bankens eje forbliver i Nordrhein-Westfalen.

Ministeren håber at kunne sætte en stopper for planerne ved at få violinerne erklæret for "kulturskatte af betydning for nationen". Der er forbud mod at sælge genstande på listen til udlandet.

De to instrumenter blev lavet af den italienske violinbygger Antonio Stradivari i 1684 og 1711. Den ene, også kendt som "Lady Inchiquin", har i flere år været lejet ud til den verdensberømte violinist Frank Peter Zimmermann.

Violinerne har i årevis været ejet af WestLB, der var blandt Tyskland største og mest solide banker, indtil den blev ramt af finanskrisen.

Banken, der nu har taget navneforandring til Portigon, ejer også et andet sjældent strygeinstrument: En cello lavet af den italienske mester Giuseppe Rocca i 1860.

Blandt bankens i alt 400 kunstgenstande er der værker af blandt andre Pablo Picasso, August Macke, Joseph Beuys og Sigmar Polke.

0 kommentarer
Vis kommentarer