Tyvstart hos Skat: Nu er årsopgørelsen klar

Officielt ville årsopgørelsen først være klar mandag, men allerede nu kan 4,6 millioner danskere se, om skattefar skal have flere penge eller ej

Få indblik i tre fradrag, der kan spare dig for penge på mindre end et minut. Skatteekspert Doris Erlandsen forklarer. Video: Christian Ørtoft
Følg Samfund

Det er den samme gamle sang hvert år: Skat siger, at de først giver adgang til de længe ventede årsopgørelser mandag, men så er der alligevel (for de fleste) en glædelig overraskelse om før tid.

I år er ingen undtagelse, og således kan man allerede nu klikke ind på Skat.dk for at se årsopgørelsen for 2016. Det betyder også, at man kan se, om man skal have penge tilbage, betale skattefar lidt mere, eller om det hele er gået i et stort, fedt nul.

Husk nu alle mulighederne
Skat får alle sine oplysninger til årsopgørelsen løbende igennem året, men derfor kan der stadig være en del felter, som man selv skal være opmærksom på at udfylde korrekt. Alle fradrag kommer nemlig ikke automatisk med på årsopgørelsen.

Få hjælp til, hvordan man læser sin årsopgørelse her. Det kan hurtigt virke meget uoverskueligt

Det er derfor en god ide at tjekke opgørelsen grundigt for eventuelle fejl og mangler. Ellers kan det måske blive dyrt for dig bare at tage Skats ord for gode varer.

Revisor Martin Skovholm og partner hos revisionsfirmaet Deloitte Richard Kraft og partner Doris Erlandsen guider dig her nedenfor til, hvad du især skal være opmærksom på for at undgå de mest typiske fejl og mangler.

Hvis du stadig er i tvivl, har Skat lavet denne quiz, som måske kan guide dig i retning af, hvad lige præcis du skal være opmærksom på ved din årsopgørelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby