Ubåd blev fundet på 30 meters dybde: Nu har forskerne fået afgørende svar

Belgiske forskere har undersøgt den ubåd, der i september blev fundet i Nordsøen

Den tyske ambassadør Ruediger Luedeking, Vestflanderns guvernør Carl Decaluwe og undervandsarkæolog Tomas Termote fortæller om fundet. Video: AP

Blandt de historisk interesserede og de lokale belgiske myndigheder var det i september svært at få armene ned, da der blev gjort et unikt fund i Nordsøen ud for Belgiens kyst.

Her blev en ubåd fra Første Verdenskrig fundet på 30 meters dybde med ligene af 22 tyske besætningsmedlemmer.

Siden fundet har belgiske undervandsarkæologer arbejdet med at opklare, præcis hvilken ubåd, der var tale om, og det har de nu fået svar på.

De har således konkluderet, at der var tale om ubåden UB-29, som forsvandt i 1916.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Belgiske dykkere har undersøgt vraget, og de var i stand til at identificere ubåden ved hjælp af ubådens identifikationsmærke.

Dette mærke blev afgørende for at få endeligt opklaret, hvilken ubåd der var tale om. Foto: AP/Virginia Mayo
Dette mærke blev afgørende for at få endeligt opklaret, hvilken ubåd der var tale om. Foto: AP/Virginia Mayo
 

Historiske optegnelser viser, at UB-29 27. november 1916 drog ud på det, der skulle vise sig at blive fartøjets sidste mission. Alle 22 besætningsmedlemmer omkom.

Ønsker ubåden bliver på bunden
Den tyske ambassadør i Belgien, Ruddier Luedeking, har udtalt, at Tyskland ønsker at ubåden og ligene af de 22 besætningsmedlemmer forbliver i deres 'grav' på havets bund.

Det er tidligere blevet oplyst, at ubåden er 27 meter lang og seks meter bred. Ubåden formodes at have ramt en mine og derefter gået til bunds. Fundet af ubåden blev dog kaldt unikt, fordi den var så godt som intakt på trods af skaderne fra den formodede mineeksplosion.

Tyskland havde i årene 1915-1918 omkring 18 ubåde udstationeret i Brugge i Belgien. 13 af dem blev ødelagt, og 11 ubåde af samme type som den, der senest er blevet fundet, er blevet fundet i området ud for Belgiens kyst.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen